Telefoanele cu tehnologie 3G, mai putin daunatoare sanatatii

Telefoanele cu tehnologie 3G (precum iPhone, BlackBerry) emit mult mai putine radiatii fata de precedentele generatii de mobile, sustine un expert in probleme de sanatate. Totusi, profesorul Bruce Armstrong, din cadrul Universitatii Sidney, avertizeaza, asa cum a facut-o azi si Organizatia Mondiala a Sanatatii, ca utilizarea frecventa a acestor aparate poate cauza cancer, relateaza Sydney Morning Herald, citat de Mumbaimirror.com.

Armstrong a lucrat la acest studiu alaturi de alti 30 de experti. Ei au analizat activitatea undelor radio la persoanele care folosesc foarte mult telefonul, pe perioade lungi, si au aflat ca utilizatorul obisnuit se confrunta cu "riscuri destul de mici".

Tehnologia 3G a fost cea care a emis radiatiile cele mai putin nocive, a spus Bruce Armstrong, care a tinut sa precizeze ca cercetarea acestor noi tehnologii este inca intr-un stadiu incipient.

"O observatie foarte importanta este aceea ca telefoanele 3G emit o doza mult mai mica de radiatii catre creier fata de precedentele generatii de mobile", a precizat profesorul Armstrong, care a tinut sa sublinieze apoi ca este in continuare important sa evitam utilizarea frecventa a telefonului mobil.

"Cred ca este un principiu comun in privinta sanatatii publice, acela ca in fata incertitudinii este mai bine sa-ti iei precautii", a spus el.

"As spune ca principalul mesaj al acestui studiu este sa evitam expunerea creierului la undele radio emise de telefoanele mobile", a mai adaugat profesorul Bruce Armstrong.

Foto: Google.ro

Florin Tulbure

Citeste si:

OMS: Radiatiile de la telefoanele mobile pot cauza cancerul

spot_img

Ultimele știri