Un asteroid de marimea unui camion a trecut foarte aproape de Pamant

Un asteroid de marimea unui camion a trecut foarte aproape de Pamant miercuri noapte, mai aproape decat a fost vreodata Luna. Roca spatiala cu o lungime de sapte metri, denumita 2009 BD, s-a apropiat la o distanta de 346.000 de kilometri de Terra. Distanta medie dintre Pamant si Luna este de 385.000 de kilometri.

Cercetatorii sustin insa ca 2009 BD nu a reprezentat o amenintare pentru planeta noastra. Chiar daca s-ar fi ciocnit cu Pamantul nu ar fi produs pagube.

"2009 BD este un obiect cu dimensiuni reduse, de sapte metri, si nu reprezinta o amenintare. Obiectele de aceasta marime se dezintegreaza in atmosfera noastra si nu provoaca pagube", au declarat cercetatorii din cadrul programului NASA de observare a asteroizilor, citati de Msnbc.msn.com.

Tot din cauza dimensiunilor reduse observatorii au avut probleme in a-l urmari. Cercetatorii au precizat ca a fost necesar un telescop mai mare pentru a-l putea vedea miercuri noapte.

Dupa ce a trecut asa de aproape de Pamant, 2009 BD nu si-a continuat drumul in spatiu, asa cum o fac majoritatea asteroizilor in cazuri similare. In schimb, cercetatorii spun ca el se afla in continuare in apropierea Terrei, si va ramane la o distanta de 10 ori mai mare decat cea pana la Luna, in urmatoarele 30 de zile.

Foto: Msnbc.msn.com

Florin Tulbure

Citeste si:

Fotografii senzationale de la ultima iesire in spatiu a astronautilor navetei Endeavour

NASA anunta naveta spatiala a viitorului: Va efectua misiuni pe asteroizi si chiar pe Marte

Noi forme de relief care seamana cu chipuri umane, descoperite pe Marte (FOTO)

O bucata dintr-o cometa se dezintegreaza la impactul cu atmosfera Pamantului (VIDEO)

Imagini apocaliptice cu eruptia vulcanului islandez, surprinse din spatiu

spot_img

Ultimele știri