Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un nou caz de violenta contra maidanezilor. 3 catei au fost ucisi azi-noapte in Sectorul 6

O bucuresteanca din Sectorul 6 al Capitalei a facut o descoperire macabra in aceasta dimineata, gasind trei catei omorati, abandonati pe trotuar si la intrarea in blocul in care locuieste.

Incidentul vine la doar o zi dupa ce Asociatia Vier Pfoten a semnalat cazul unui caine decapitat gasit pe o strada din Fagaras.

”Primul catel era chiar in fata usii de la intrarea in bloc, lovit si murdar de sange in zona gatului. Ceilalti doi zaceau pe trotuar, cativa metri mai departe, si aveau rani tot in jurul gatului. Unul dintre ei cred ca era inca in viata. Nu stiu niciun cabinet veterinar in zona, nici vreo fundatie pentru animale, asa ca am sunat la politia comunitara”, povesteste tanara. Potrivit acesteia, cateii aveau 3-4 luni si erau maidanezi.

Autorii raman necunoscuti

O locatara din zona in care au fost gasiti cateii a presupus ca acestia au fost omorati de maidanezii mai mari de la bloc. ”Cine altcineva putea sa faca asa ceva?”, s-a minunat femeia. Totusi, potrivit reprezentantilor unei fundatii de protectia animalelor, cazurile in care cainii se ucid intre ei sunt foarte rare.

”Se intampla in general in padocuri, unde cainii au foarte putin spatiu si se sfasie pentru mancare. Dar in libertate sunt slabe sansele sa fi atacat niste pui si sa-i fi omorat pe toti 3. Personal, nu am mai intalnit astfel de cazuri”, a spus Veronica Tulpan, director al Asociatiei Vier Pfoten.

Masacrul puilor din Sectorul 6 are loc la o zi dupa ce Vier Pfoten a comunicat faptul ca un cetatean din Fagaras a gasit zilele trecute pe strada un caine decapitat. Politia Fagaras a inceput investigatia in acest caz. De asemenea, asociatia Vier Pfoten a oferit o recompensa de 300 de euro persoanei care stie si poate depune marturie in ceea ce priveste identitatea celui sau celor ce au savarsit acest fapt de o gravitate extrema.

”Protectia animalelor” face doar sterilizari

Tanara din Bucuresti a sunat la Politia Comunitara a Sectorului 6 pentru a face o sesizare, insa politistii au trimis-o la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Aici, o angajata a institutiei a spus scurt ca ASPA se ocupa doar de sterilizari.

”La noi nu se fac sesizari si noi nu ridicam cadavre. Incercati la Administratia Domeniului Public, sau poate la Politia Comunitara”.

Desi i s-a explicat ca unul dintre animale ar putea fi inca in viata si salvat, angajatei institutiei responsabile cu protectia animalelor nici nu-i trece prin cap asa ceva. ”Aa, unul din catei era in viata? Bine, va notez atunci pentru o sterilizare. Dati-mi adresa”.

Potrivit legii, cetatenii care vor sa semnaleze cazuri de cruzime asupra animalelor o pot face numai la politie, in baza Legii 9/2008 privind protectia animalelor.

In fiecare saptamana, Vier Pfoten face cate 2-3 sesizari in cazuri de acesr fel catre Directia Sanitar Veterinara si Politie. Cu toate acestea, numai 1% dintre sesizari primesc si un raspuns din partea Politiei referitor la inceperea unei anchete.

Cititi si: Caini decapitati si autoritati fara cap

Raluca Petrescu

spot_img

Ultimele știri