Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un tigru de la gradina zoologica valoreaza cel putin 10.000 de dolari (VIDEO)

 “Tigrii se numara printre animalele salbatice aflate pe cale de disparitie, numarul lor reducandu-se in prezent la doar 3.200 de exemplare la nivel mondial”, avertizeaza Fundatia VIER PFOTEN Romania.

Potrivit informatiilor disponibile pe internet, in gradinile zoologice din SUA, pretul unui tigru matur este de circa 10.000 de dolari.

In Marea Britanie, un exemplar de acest gen valoreaza insa dublu: circa 20.000 de dolari.

In Romania, animalele din gradinile zoologice ar trebui sa aiba, fiecare, o valoare de inventar. Directorul Gradinii Zoologice din Sibiu nu ne-a putut raspunde la intrebarile pe aceasta tema, motivand ca are un control de la Garda de Mediu. In schimb, am aflat ca, la o alta gradina zoologica, cea din Oradea, valorile de inventar ale unui leu erau, acum un an, intre 100 si 700 de ron, intrucat nu fusesera actualizate.

Gradina Zoologica din Sibiu mai avea, pana ieri, numai doua feline din specia "Panthera tigris" – Mihaela si Baghera, mama si fiica. Tigroaica Mihaela este cea care a fost ucisa ieri.

Garda Nationala de Mediu a avut, in primavera acestui an, un control tematic la Gradina Zoologica din Sibiu. “In ansamblu, nu avea probleme majore”, a declarat, pentru Green Report, directorul general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, dr. Florian Udrea.

Problema care se intalneste la majoritatea gradinilor zoologice din Romania este insa aceea a lipsei de spatiu pentru animale. Motivul este legat de faptul ca gradinile zoologice din Romania sunt vechi, fiind construite in perioada in care normele europene erau mai blande.

Directiva Consiliului European 99/22/EC referitoare la detinerea animalelor salbatice in gradini zoologice a fost implementata, in legislatia romaneasca, prin Legea nr. 191/2002 privind gradinile zoologice si acvariile publice.

Legea 191 a fost urmata, in anul 2007, de un Ordin al ministrului Mediului. Printre altele, acest ordin precizeaza ca unul sau doi tigri trebuie sa aiba la dispozitie, in interiorul gradinii zoologice, o suprafata de 200 de metri patrati. Pe de alta parte, in cazul unei evadari, se face precizeaza ca "se fac toate eforturile pentru capturarea oricarui animal evadat, viu, in masura in care acest lucru este rezonabil".

Pe internet, poate fi vazut un material filmat de un amator, la data de 1 mai 2011, in care este prezentat tigrul de la Gradina Zoologica din Sibiu. Aproape cu certitudine, exemplarul din imagini este cel impuscat ieri.

Mihai Diac

Foto: aggas2nd.blogspot.com

 

Citeste si:

Tigrul de la Sibiu, victima a oamenilor care ignora normele de securitate a animalelor

Tigrul evadat de la Gradina Zoologica Sibiu a fost impuscat mortal

Un tigru de la Gradina Zoologica Sibiu a atacat un barbat

spot_img

Ultimele știri