Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UPDATE: Povestea cailor de la Letea a ajuns in presa straina

UPDATE 19:34

Reprezentantii Politiei Animalelor din Covasna spun ca sunt pregatiti sa intervina in cazul in care tirul care transporta caii va ajunge la abatorul din Sfantul Gheorghe.

”In momentul in care tirul va trece bacul vom sti si il vom urmari. Li se vor cere toate buletinele de sanatate ale animalelor, iar daca nu au documentatia corecta nu se vor atinge de cai”, a declarat pentru ”Green Report” inspectorul sef Antal Fabian, de la Ploitia Animalelor din Targu Secuiesc.

 

Sute de iubitori de animale au comentat astazi pe pagina de Facebook a flashmobului organizat in Capitala pentru salvarea cailor de la Letea, iar povestea a ajuns, prin intermediul romanilor plecati in strainatate, inclusiv in presa straina.

”Tocmai am trimis un mail celui mai important ziar din Flandra cu noutatile pe care le-am citit in ultimele 2 ore, cu pozele de acum cateva zile din tarc si cateva articole. Deja a aparut un articol in dupa-amiaza aceasta si de aceea cred ca vor mai scrie pe tema aceasta”, spune un iubitor de animale pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un alt roman aflat la Piraeus a promis ca va traduce un articol si pentru o publicatie din Grecia.

Flashmobul organizat in Capitala in aceasta seara impotriva uciderii cailor de la Letea a strans peste 100 de bucuresteni in Piata Victoriei. Participantii, in special tineri, au fost imbracati in alb si au avut pancarte pe care scria ”Cai salbatici, politicieni salbatici”.

Cu toate ca la actiunea pusa la cale ieri au venit doar 100 de oameni, din cei peste 1.000 care confirmasera astazi participarea, pe pagina de Facebook a evenimentului iubitorii de animale si-au aratat indignarea fata de cruzimea si ilegalitatile petrecute la Letea.

”Caii salbatici ai Padurii Letea au dreptul la o viata demna, au dreptul la libertate si noi ne cerem dreptul la moralitate si demnitate, civilizatie, in propria noastra tara. Suntem impotriva sfidarii societatii civile de catre autoritatile publice din Romania”, se arata intr-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook.

Raluca Petrescu

spot_img

Ultimele știri