Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Update: S-a lansat prima statie publica pentru incarcarea masinilor electrice din Romania

Prima statie de incarcare pentru automobile electrice din Romania, amplasata in spatele Pietei Unirii, din Bucuresti, langa sediul Transelectrica, a fost data in folosinta.

Orice proprietar al unei masini electrice si posesor al unui card personalizat de incarcare poate, de astazi, sa-si faca plinul la statia electrica platind 3 lei pe timp de noapte si 5 lei in timpul zilei.

Statia poate incarca 4 masini electrice in acelasi timp, iar cardul nu ramane singura posibilitate de plata existand si posibilitatea unui abonament, a unei cartele pre-pay sau a unei facturi ce poate fi achitata lunar, iar energia consumata pentru incarcare este contorizata cu ajutorul unor contoare inteligente.

In cadrul evenimentului, cheia unei masini electrice, Mitsubishi i-MiEV, a fost inmanata primului proprietar care este Comitetul National Roman CIGRE.

"Initiativa primei statii electrice din Romania a venit la timpul potrivit. Ne gandim si la alte facilitati care sa permita accesul cetatenilor la masinile electrice Poti lamuri lumea sa polueze mai putin sau sa mearga cu bicicleta numai cu decizii economice si politice", a afirmat ministrul Laszlo Borbely, cu ocazia lansarii primei statii de alimentare a automobilelor electrice din Romania.

Initiativa apartine Asociatiei Comitetul National Roman CIGRE, in parteneriat cu constructorul de masini Mitsubishi Motors Romania, iar costurile statiei s-au ridicat la 36.000 de euro.

Incarcarea unei masini electrice poate fi facuta la orice priza insa costurile unui incarcator variaza intre 300 euro si 7.000 de euro, in functie de durata necesara incarcarii bateriilor automobilului.

Laszlo Borbely a mai spus ca vrea sa extinda astfel de initiative si ca este  discutii cu autoritati locale si companii in vederea identificarii de amplasamente de astfel de statii de alimentare a masinilor electrice

Primul autovehicul alimentat cu electricitate la statia instalata in Bucuresti a fost un model Mitsubishi i-MiEV si a fost testat de ministrul Mediului si Padurilor.

La lansare au mai participat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie si primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Dezvoltarea infrastructurii masinilor electrice, in mana autoritatilor locale

Drive Test Green Revolution: Citroen C-Zero alearga prin oras cu puterea unui diesel

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania
 

spot_img

Ultimele știri