Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Uzinele de automobile electrice prospera, fabricile de masini poluante se inchid

Japonezii de la Mitsubishi vor sa renunte la singura lor fabrica din Europa, incepand cu anul 2013, anunta compania nipona, a patra din Japonia in domeniul auto.

Singura unitate de productie Mitsubishi din Europa, care ar putea fi inchisa, este fabrica Nedcar de la Born (Olanda).

Un comunicat al firmei M CAR TRADING, general distributor Mitsubishi Motors, anunta ca “dupa un proces indelungat de analiza, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anuntat decizia de a nu aloca un alt model in productie pentru fabrica sa europeana Nedcar, din Born, Olanda, incepand cu anul 2013”.

Justificarea acestei decizii este aceea ca “din cauza mediului operational fluctuant resimtit de catre producatorii de automobile din intreaga lume, MMC nu a putut gasi o solutie rezonabila de utilizare, respectiv integrare a facilitatilor de productie Nedcar, in viitor, in actuala structura globala”.
Mitsubishi se va mentine pe piata europeana cu modele produse in Japonia si Thailanda.

Mitsubishi accepta sa vanda fabrica din Olanda pe un euro

Mitsubishi Motors este dispus sa-si vanda fabrica din Olanda cu un euro, daca eventualul cumparator accepta sa mentina numarul de 1.500 de angajati ai acestei fabrici, declara recent presedintele Mitsubishi, Osamu Masuko, potrivit canalului France 24: "Daca salariile pentru cei 1.500 de muncitori ai fabricii vor fi mentinute, am putea vinde activele la pretul de un euro".

In acelasi timp, ministerul olandez al Economiei recunostea ca plecarea firmei Mitsubishi ar reprezenta "o lovitura incredibila", iar sindicatele din Olanda avertizau ca retragerea firmei nipone ar fi un "dezastru" pentru sudul Olandei, deja afectat de o rata mare a somajului.

Directorul de marketing al Mitsubishi Romania, Ana Maria Matei, a precizat, pentru Green Report, ca “statutul fabricii Nedcar, din 2013, nu a fost inca decis, discutiile in directia aceasta initiindu-se zilele acestea”. Fabrica Mitsubishi din Olanda produce modelele Colt, de tip subcompact, si Outlander,de tip SUV, “ambele la sfarsitul ciclului de productie in 2012. Lansarea mondiala a noului Outlander, produs in Japonia, are loc la Salonul Auto de la Geneva”, a precizat Ana Maria Matei.

Citeste si:  Dacia va fi produsa ecologic (VIDEO)

O uzina din Japonia asambleaza 5000 de automobile electrice pe an

In schimb, compania Mitsubishi isi extinde eforturile in domeniul automobilelor prietenoase cu mediul. De anul trecut, modelul electric Mitsubishi i-MiEV a fost oferit si pe piata din Romania.

Potrivit firmei japoneze, modelul i-MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) este un automobil cu emisii zero de CO2, acesta fiind punctul sau forte. Chiar daca se ia in discutie emisia de CO2 a centralelor care produc energia electrica necesara incarcarii autoturismului, aceasta cantitate reprezinta doar 30 la suta din emisia de CO2 a unui automobil de oras alimentat cu benzina. Productia de masa a modelului i-MiEV a inceput in anul 2009, iar in anul 2010, uzina Mizushima din Japonia a asamblat 5000 de asemenea automobile.

Mihai Diac

Foto: www.mitsubishiinthenews.com

Citeste si:

Mitsubishi aduce, in premiera mondiala la Tokyo, conceptul PX-MiEV Ⅱ, noul Mirage si casa inteligenta MiEV (FOTO)

Programul "Rabla" pentru masini electrice nu are deocamdata succes in Romania

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)
 

spot_img

Ultimele știri


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2357 Stack trace: #0 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2357): fclose(false) #1 /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2117): wp_cache_get_ob('<!doctype html ...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!doctype html ...', 9) #3 /home/greenreport/public_html/wp-includes/functions.php(5349): ob_end_flush() #4 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/greenreport/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(334): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/greenreport/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/greenreport/public_html/wp-includes/load.php(1252): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/greenreport/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2357