Strategiile de reciclare pentru 2008 vor fi discutate saptamana viitoare, in Malta

in Deseuri 15 October 2007 83 Views

Directorii organizatiilor membre PRO Europe (Packaging Recovery Organisation Europe), care implementeaza sistemul "Der Grune Punkt" (Green Dot), se vor intalni, saptamana viitoare, in Malta, pentru a pune la punct strategiile de reciclare pentru 2008, informeaza "The Malta Independent".

Un raport recent al Comisiei Europene informeaza ca, datorita sistemului ’Der Grune Punkt’, s-a inregistrat o reducere a gazelor cu efect de sera cu 25 milioane tone dioxid de carbon, precum si economisirea a 10 milioane tone petrol, in comparatie cu scenariul in care deseurile nu ar fi fost reciclate, ci trimise catre gropile de gunoi sau incinerate.

"Der Grune Punkt" este un sistem organizat de management al activitatii de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje, implementat in Germania la inceputul anilor 90 si adoptat de majoritatea tarilor UE.
La intalnirea din Malta vor participa reprezentanti din Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croatia, Cipru, Cehia, Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia si Ucraina.

In Romania, implementatorul sistemului "Der Grune Punkt" este organizatia Eco-Rom Ambalaje, infiintata la sfarsitul anului 2003 de un grup de companii care activeaza in colectarea deseurilor. "Der Grune Punkt" a reciclat si valorificat, in 2006, peste 520.000 tone deseuri de la 670 companii.

Foto: dfer.org

Comentarii

comentarii