Structură de artă din deșeuri, pe plaja din Vama Veche

in Popular 17 May 2019 101 Views

Artista olandeză Maria Koijck a realizat în Vama Veche o structură din deșeuri pentru a atrage atenția asupra impactului negativ pe care îl au acestea asupra naturii și a oamenilor. Proiectul, realizat de Let’s Do It, Romania! și OLX a însemnat și acțiuni de ecologizare și discuții cu turiștii, locuitorii și proprietarii de business-uri din Vama Veche pe teme ecologice.

Oficial, structura din metal și sticle de plastic realizată de Maria Koijck se numește „The Planet Hero”. Însă artista olandeză și-a promovat lucrarea în social media sub numele de „Al doilea Spartacus”. Instalația, care reprezintă o siluetă umană ce ține în mâini o sticlă de plastic, este montată pe un cadru de metal în care sunt colectate mai multe astfel de sticle.

Maria Koijck este specializată în realizarea de structuri metalice de tipul Trash Art (n.r. artă din deșeuri) și face parte din mișcare Let’s Do It, Holland!. Prin astfel de piese de artă vrea să atragă atenția asupra impactului distrugător pe care îl au deșeurile asupra naturii și a vieții noastre.

Realizarea lucrării din Vama Veche a avut loc în cadrul unui proiect Let’s Do It, Romania! și OLX care a avut focusul pe reducerea consumului resurselor naturale, prin cei 4 R: “Redu. Reutilizează. Repară. Reciclează.

În cadrul proiectului a avut loc și o acțiune de ecologizare pe spațiile verzi și pe plaja din Vama Veche, dar și interacțiuni cu proprietarii business-urilor, cu locuitorii și cu turiștii din Vama Veche pe teme ecologice.

„Structura de Trash Art este realizată în întregime din deșeuri metalice și plastice. Prin această structură ne dorim să atragem atenția asupra impactului negativ pe care îl au asupra naturii și asupra vieții noastre consumul excesiv de resurse și deșeurile depozitate în mod necorespunzător, pe parcursul întregului sezon estival. Fiecare dintre noi este responsabil de viitorul acestei planete și de aceea, sperăm ca prin “The Planet Hero” să determinăm un număr cât mai mare de oameni să adopte un stil de viață responsabil chiar și atunci când sunt în vacanță”, a declarat Irina Mihălcuț, Management Board Let’s Do It, Romania!.

„Structura pe care am gândit-o împreună ne reprezintă atât pe fiecare dintre noi, cei 100 de oameni din echipa OLX, cât și pe utilizatorii noștri care protejează mediul alegând să cumpere bunuri la mâna a doua, să vândă ce nu mai folosesc sau să doneze pe OLX produsele de care nu mai au nevoie”, a declarat Cristina Sauciuc, Communications Specialist OLX Group România.

Structura de Trash Art va putea fi vizitată pe terasa Expirat din Vama Veche, în perioada sezonului estival 2019 (mai – septembrie).

Comentarii

comentarii