Studiu: Canicula convinge oamenii de existenta incalzirii globale

in EcoLIFESTYLE 2 June 2011 244 Views

Daca vremea este foarte calda oamenii cred ca este din cauza incalzirii globale, si daca ajung sa creada in incalzirea globala este mai probabil sa li se para ca vremea este din ce in ce mai calda. Pare un lucru evident, insa aceasta este concluzia unui studiu al Universitatii Columbia asupra efectelor temperaturilor locale si a vremii in relatie cu perceptia asupra schimbarilor climatice.

"Am rugat persoane care locuiesc in Statele Unite si Australia sa ne spuna opiniile lor in privinta incalzirii globale si daca in ziua studiului era mai cald sau mai rece decat in mod normal", au spus autorii studiului, citati de 3news.co.nz.

"Cei care au crezut ca vremea este mai calda decat in mod obisnuit erau mai ingrijorati in privinta incalzirii globale decat cei care au considerat ca ziua este mai racoroasa. De asemenea, ei au donat mai multi bani unei asociatii de caritate care se ocupa de aceasta problema".

Studiul arata ca oamenii care cred ca incalzirea globala are loc percep temperaturile ca fiind mai mari decat sunt de fapt. Autorii studiului spun ca acest efect este pentru multi oameni mai important decat orice consens stiintific.

Foto: dolarhyde.tumblr.com

Florin Tulbure

 

 

Comentarii

comentarii