STUDIU: Costurile generate de catastrofele naturale au atins un nivel record în 2017

in Business 12 April 2018 27 Views

Costurile generate de catastrofele naturale au atins anul trecut nivelul de 144 de miliarde de dolari, un nivel record, potrivit unui studiu publicat marţi de compania elveţiană de asigurări Swiss Re. Aceste pierderi fac din anul 2017 cel mai costisitor an înregistrat vreodată pentru companiile de asigurări, afirmă reprezentanţii companiei, care au realizat o astfel de evaluare în fiecare an din ultima jumătate de secol.

Responsabilul pentru catastrofe al Swiss Re, Martin Bertogg, a avertizat c─â asigur─âtorii trebuie s─â fie preg─âti╚Ťi pentru mai mul╚Ťi ani care vor fi lovi╚Ťi de uragane severe.

“Acest lucru este important din perspectiva managementului riscului, deoarece va ajuta asigur─âtorii – ╚Öi, ├«n cele din urm─â, societatea – s─â fie mai bine preg─âti╚Ťi pentru evenimente similare de amploare ├«n viitor”, a declarat Bertogg.

Trei uragane foarte puternice – Harvey, Irma ┼či Maria – care s-au ab─âtut anul trecut asupra insulelor din Marea Caraibilor ┼či asupra sud-estului Statelor Unite au provocat pierderi economice de 217 miliarde de dolari ┼či costuri de 92 de miliarde de dolari pentru asiguratori. Din acest motiv, 2017 a ocupat locul al doilea ├«n topul celor mai costisitori ani din istorie pentru asiguratori, dup─â pagubele generate de uraganele Katrina, Rita ┼či Wilma ├«n 2005.

Costurile generate de incendii au atins la rândul lor un nivel record pentru asiguratori, care au plătit 14 miliarde de dolari în 2017 în urma cererilor de despăgubire, din cauza flăcărilor.

Cele mai grave distrugeri cauzate de foc au avut loc ├«n Statele Unite si Canada, ├«n timp ce Portugalia a suferit, de asemenea, incendii forestiere “incontrolabile” cauzate de temperaturi ridicate ╚Öi v├ónturi puternice, se arat─â ├«n studiu.

O serie de companii de asigurare au raportat pierderi financiare grave legate de șirul de dezastre naturale semnificative din 2017.

Anul trecut, pierderile economice provocate de catastrofele naturale ┼či cele provocate de om au totalizat 337 de miliarde de dolari (273 de miliarde de euro), a precizat compania elve┼úian─â ├«ntr-un studiul numit “Sigma”.

Exper╚Ťii spun c─â impactul dezastrelor meteorologice, cum ar fi uraganele, valurile de c─âldur─â ╚Öi precipita╚Ťiile extreme, se ├«nr─âut─â╚Ťesc, conform predic╚Ťiilor despre schimb─ârile climatice.

Comentarii

comentarii