Studiu: Cum arunca romanii banii pe termopane. Doar 1 din 4 face diferenta

in Energie 5 September 2013 799 Views

Desi reprezinta o investitie pe termen lung si foarte lung, cei mai multi romani nu cunosc detalii despre ferestrele pe care le au montate in locuinte.

Doar 1 din 4 romani poate face diferenta clara dintre fereastra, ansamblul de profil si geam termoizolant, si termopan, geamul in sine, potrivit unui studiu comandat de Veka Romania, parte a Grupului german Veka, lider mondial in furnizarea de sisteme din PVC pentru productia de ferestre si usi, exclusiv clasa A.

Desi principala asteptare a romanilor de la sistemele de ferestre este legata de performanta in izolarea termica si fonica (73%), multi dintre acestia nu stiu dupa ce informatii ar trebui sa se ghideze, atunci cand iau decizia de cumparare. Din studiul comandat de Veka Romania reiese faptul ca ÔÇŁtermopanulÔÇŁ este asociat cel mai frecvent cu ideea de izolare termica si fonica, in primul rand datorita foilor de geam (2 sau 3) cu gaz intre ele si mai putin datorita ansamblului termoizolantÔÇŁ, se arata in studiu.

Studiul asupra perceptiilor despre sistemele de ferestre cu geam termopan comandat de Veka Romania a fost realizat de Brennan R&C, pe un esantion de 604 respondenti la nivel national, in perioada august 2013. Studiul are o marja de eroare de +/- 4%.

Am decis sa facem acest studiu, pentru a stabili foarte clar ce stiu romanii despre ferestre si pentru a ne da seama pe ce criterii isi bazeaza alegerile, atunci cand decid sa faca o astfel de investitie. Din pacate, am constatat ca exista o mare lipsa de informare asupra semnificatiilor si diferentelor dintre o fereastra si un termopan, deficienta care genereaza confuzii si perceptii eronate cu privire la functiile, componentele si performantele celor doua. In concluzie, cei mai multi romani iau aceasta decizie in necunostinta de cauza, alegand de multe ori produse de o calitate inferioara, care nu reusesc sa le satisfaca asteptarile si exigenteleÔÇŁ, a declarat Alexandru Oancea, Marketing Manager Veka Romania.

Cei mai multi dintre respondenti nu au cunostinte exacte despre termenele de garantie ale sistemelor de ferestre din propria locuinta (45%), in timp ce altii aproximeaza termenul de garantie la 5 ani (35%) sau 10 ani (7%). Mai mult, 41% dintre respondenti nu stiu care este durata de viata a unui sistem de fereastra cu geam termopan, 20% mentionand o durabilitate de pana la 10 ani si doar 15% vorbesc despre o durabilitate de peste 20 de ani.

De asemenea, ingrijorator este si faptul ca 8% din respondenti au declarat ca nu stiu de unde sau daca se vor informa inainte de achizitia unor ferestre termoizolante.

Comentarii

comentarii