Studiu: România, destinația principală pentru vacanțele românilor de anul acesta

in EcoLIFESTYLE 15 May 2020 147 Views

Un studiu realizat de o agenție online de turism din România a arătat că aproape 50% din respondenți vor alege destinații din țară pentru vacanța din acest an. 38% dintre aceștia optează pentru cazări în zone izolate.

Studiul, realizat de Travelminit.ro, a inclus un eșantion de 2.038 de respondenți din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29.04.2020 – 06.05.2020.

Aproape jumătate dintre aceștia au declarat că România va fi principala destinație de vacanță pentru acest an. Spre deosebire de alți ani – în care prețul avea întâietate în luarea deciziei de cumpărare, anul acesta siguranța și locația proprietății se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanțe. Astfel, 38% dintre respondenți optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curățenie și igienizare în vederea rezervării unei cazări.

Din evoluția rezervărilor pe platformă, dar și din răspunsurile oferite chestionarului Travelminit.ro reiese că turiștii români urmează două mari trenduri: pe deoparte caută pensiuni și spații de cazare izolate, pe de altă parte caută hoteluri cu standarde ridicate de igienă și respectare a tuturor normelor ce vor impuse de autorități.

31% dintre respondenți au declarat că aveau deja planificat concediul de anul acesta și aveau această cheltuială deja programată. Bugetul total al vacanței este așteptat să scadă cu câteva procente, diferența fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare și mai semnificativă în cazul activităților conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat și altele.

„Pentru prima lună după redeschidere am încurajat hotelierii să vină cu reduceri și pachete atractive care să convingă turiștii să călătorească. Astfel, primii români care vor dori să călătorească pot beneficia la anumite proprietăți de reduceri cuprinse între 10 si 20% din pachetul rezervat” a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat se numără: riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricțiile de distanțare socială și alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Peste 50% dintre respondenți și-au amânat vacanța pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre respondenți și-au păstrat rezervarea activă, iar 26% și-au anulat rezervările.

Comentarii

comentarii