SUA si Canada si-au redus emisiile

in Stiri 19 October 2007 76 Views

Potrivit unui studiu anual, publicat miercuri, marile fabrici industriale au eliminat in mediu mai putine chimicale toxice. VEZI STUDIUL

"Este evident ca actiunile industriei si guvernului pentru limitarea emisiilor chimice au dat rezultate ", a declarat Adrian Vazquez-Galvez, directorul executiv al Comisiei pentru Cooperare Ecologica (CEC), organizatia care a elaborat studiul.

Comisia, fondata in 1994, grupeaza companii din Canada, Statele Unite si Mexic din cadrul Acordului Nord American pentru Comert Liber (NAFTA).

Studiul informeaza ca emisiile de la marile fabrici din SUA au scazut cu 15%, insa avertizeaza asupra emisiilor de la fabricile mici si mijlocii care sunt in crestere.

"Este clar ca intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa faca o treaba mai buna in reducerea deseurilor si emisiilor daca vrem sa vedem cu adevarat progrese in America de Nord", a declarat directorul executive al CEC.

Studiul analizeaza date de la 10.000 de fabrici din 9 sectoare industriale si de la 56 de chimicale. Imbunatatirea a fost, in cea mai mare parte, pusa pe seama eforturilor in domeniul reciclarii si strategiilor de de prevenire a poluarii.

Comentarii

comentarii