SUA si-a dublat productia de energie solara intr-un singur an

in Energie 15 October 2010 91 Views

Productia de energie solara in SUA se va dubla pana la sfarsitul acestui an, comparativ cu 2009, potrivit unui anunt facut recent de Solar Power International, relateaza renewableenergyworld.com.

In ciuda crizei economice, industria energiei solare este pe o panta vizibil ascendenta in SUA. Un raport efectuat de Asociatia Internationala pentru Energie Solara (SEIA) impreuna cu GTM Research arata ca numarul instalatiilor solare a crescut cu peste 100% fata de 2009.

Este foarte posibil ca, la un loc, instalatiile fotovoltaice si cele termale sa depaseasca pragul de 1 GW pe an in 2010, se arata in raport. Presedintele SEIA, Rhone Resch, a anuntat ieri ca, pana in 2015, industria de energie solara are ca obiectiv sa instaleze anual o capacitate de zece ori cat cea actuala. El spune ca instalarea a 10 GW anual in urmatorii cinci ani ar crea peste 220.000 de locuri de munca.

Sursa puternica de slujbe verzi

California se afla in fruntea statelor americane la capitolul energie solara instalata, aceasta inregistrand, in prima jumatate a lui 2012, o capacitate totala de 12 megawati, fiind urmata de New Jersey, Arizona si Florida. In total, 341 megawati de energie solara au fost instalati in prima jumatate a acestui an, in SUA. Raportul arata ca pentru a doua jumatate a anului se preconizeaza o productie de energie solara mai mare.

Astfel a crescut si numarul joburilor. De exemplu, se precizeaza in raport, din luna august si pana acum au fost identificate peste 16.700 de noi locuri de angajare si 93.000 de joburi in domeniul energiei solare in toate cele 50 de state din SUA.
 

Comentarii

comentarii