Suedia progreseaza pe piata energiilor regenerabile

in Energie 18 December 2007 73 Views

Compania energetica de stat Vattenfall, din Suedia, a facut progrese in ceea ce priveste sectorul energiilor alternative, introducand in unitatile sale de operare mai multe surse pentru energie regnerabila, potrivit noului raport al Oficiului National Suedez pentru Audit, informeaza EarthTimes.

"De la ultima recenzie realizata in 2004 de Oficul National Suedez pentru Audit, masurile luate de grupul Vattenfall au avut un impact pozitiv care a crescut posibilitatile pe termen lung prin care guvernul poate sa-si atinga scopul de a produce energie intr-un mod sustenabil", a declarat reprezentantul Oficiul National pentru Audit, Lennart Grufberg.

Raportul din 2004 a evidentiat faptul ca masurile fostului guvern Social-Democrat au avut rezultate neclare, iar anul urmator au fost facute implementari care au marit investitiile in energia eoliana, potrivit noului raport. Vattenfall a implementat sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile in partea nordica a Suediei.

Vattenfall raspunde de circa jumatate din productia de electricitate a Suediei, obtinuta, in principal, din energia nucleara si hidraulica. Companian opereaza in regiunea nordica a Suediei, in Germania si Polonia si are in prezent 32.000 de angajati.

Comentarii

comentarii