Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice

Două finlandeze au creat Sulapac, primul ambalaj ecologic premium din lume, care poate fi utilizat ca recipient pentru produse cosmetice. 100% biodegradabil, confecționat numai din lemn, acesta este rezistent la apă și la ulei.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

Suvi Haimi și Laura Kyllönen, două finlandeze cu experiență de zece ani în lucrul cu materialele bio, au vrut să contribuie la schimbarea în bine a felului în care ne raportăm la natură și la reducerea cantității de plastic utilizate.

Inspirate de cum arătau dulapurile din băile lor, pline de sticle și borcănașe din plastic, au creat împreună Sulapac, o gamă de recipiente pentru cosmetice, 100% biodegradabile. Cutiuțele sunt obținute din lemn din pădurile nordice, gestionate în mod durabil, și lianți naturali, fără niciun compus dăunător. Sunt rezistente la apă, oxigen și ulei, ceea ce le face perfecte pentru depozitarea cosmeticelor.

„Sulapac umple o lacună și oferă un ambalaj ecologic și frumos”, a spus Suvi Haimi.

Marca finlandeză de cosmetice Niki Newd folosește deja recipientele Sulapac pentru produsele sale, iar alte două companii, Lumene și Berner, au început o colaborare cu start-up-ul.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

„Vom fi întotdeauna pentru sustenabilitate. Ne dorim să facem o schimbare spre o lume mai ecologică. Pasiunea noastră este să inovăm și să creăm soluții avansate bio. Materialul este esența, dar apreciem de asemenea designul premium și calitatea nordică. Credem cu adevărat că fiecare recipient poate să facă o diferență”, scriu antreprenoarele pe siteul sulapac.com.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium din lume, a câștigat marele premiu la Green Alley Award 2017, un concurs european pentru start-up-uri din domeniul economiei circulare. Anul acesta s-au înscris în concurs 200 de proiecte, din 40 de țări.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

„Decizia nu a fost ușor de luat, dar am ales Sulapac până la urmă datorită impactului asupra uneia dintre cele mai mari probleme ale timpurilor noastre – deșeurile de plastic. Supalac a dezvoltat un material de înaltă calitate care vine în întâmpinarea diferitelor provocări ale piețelor de azi”, a declarat Jan Patrick Schulz, CEO al Landbell Group, compania care organizează competiția.

Green Alley Award a fost organizat prima dată în 2014 și de atunci promovează soluțiile inovatoare în diverse domenii cum ar fi conservarea resurselor, recuperarea materialelor, reutilizarea lor, managementul deșeurilor reciclabile și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

spot_img

Ultimele știri