Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice

in EcoLIFESTYLE 5 December 2017 515 Views

Dou─â finlandeze au creat Sulapac, primul ambalaj ecologic premium din lume, care poate fi utilizat ca recipient pentru produse cosmetice. 100% biodegradabil, confec╚Ťionat numai din lemn, acesta este rezistent la ap─â ╚Öi la ulei.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

Suvi Haimi ╚Öi Laura Kyll├Ânen, dou─â finlandeze cu experien╚Ť─â de zece ani ├«n lucrul cu materialele bio, au vrut s─â contribuie la schimbarea ├«n bine a felului ├«n care ne raport─âm la natur─â ╚Öi la reducerea cantit─â╚Ťii de plastic utilizate.

Inspirate de cum ar─âtau dulapurile din b─âile lor, pline de sticle ╚Öi borc─âna╚Öe din plastic, au creat ├«mpreun─â Sulapac, o gam─â de recipiente pentru cosmetice, 100% biodegradabile. Cutiu╚Ťele sunt ob╚Ťinute din lemn din p─âdurile nordice, gestionate ├«n mod durabil, ╚Öi lian╚Ťi naturali, f─âr─â niciun compus d─âun─âtor. Sunt rezistente la ap─â, oxigen ╚Öi ulei, ceea ce le face perfecte pentru depozitarea cosmeticelor.

ÔÇ×Sulapac umple o lacun─â ╚Öi ofer─â un ambalaj ecologic ╚Öi frumosÔÇŁ, a spus Suvi Haimi.

Marca finlandeză de cosmetice Niki Newd folosește deja recipientele Sulapac pentru produsele sale, iar alte două companii, Lumene și Berner, au început o colaborare cu start-up-ul.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

ÔÇ×Vom fi ├«ntotdeauna pentru sustenabilitate. Ne dorim s─â facem o schimbare spre o lume mai ecologic─â. Pasiunea noastr─â este s─â inov─âm ╚Öi s─â cre─âm solu╚Ťii avansate bio. Materialul este esen╚Ťa, dar apreciem de asemenea designul premium ╚Öi calitatea nordic─â. Credem cu adev─ârat c─â fiecare recipient poate s─â fac─â o diferen╚Ť─âÔÇŁ, scriu antreprenoarele pe siteul sulapac.com.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium din lume, a c├ó╚Ötigat marele premiu la Green Alley Award 2017, un concurs european pentru start-up-uri din domeniul economiei circulare. Anul acesta s-au ├«nscris ├«n concurs 200 de proiecte, din 40 de ╚Ť─âri.

Sulapac, primul ambalaj ecologic premium pentru cosmetice din lume

ÔÇ×Decizia nu a fost u╚Öor de luat, dar am ales Sulapac p├ón─â la urm─â datorit─â impactului asupra uneia dintre cele mai mari probleme ale timpurilor noastre ÔÇô de╚Öeurile de plastic. Supalac a dezvoltat un material de ├«nalt─â calitate care vine ├«n ├«nt├ómpinarea diferitelor provoc─âri ale pie╚Ťelor de aziÔÇŁ, a declarat Jan Patrick Schulz, CEO al Landbell Group, compania care organizeaz─â competi╚Ťia.

Green Alley Award a fost organizat prima dat─â ├«n 2014 ╚Öi de atunci promoveaz─â solu╚Ťiile inovatoare ├«n diverse domenii cum ar fi conservarea resurselor, recuperarea materialelor, reutilizarea lor, managementul de╚Öeurilor reciclabile ╚Öi reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Comentarii

comentarii