Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ONU găzduiește prima conferință organizată de copii. Tema întâlnirii va fi curățarea oceanelor de plastic

Primul Summit al Copiilor care va aborda tema curățării oceanelor de plastic va avea loc la sediul ONU din Viena. Întâlnirea este organizată de ONG-ul ”Kids Save Ocean” (Copiii salvează oceanul – n.r.) și de ONU, prima astfel de organizație care a rugat copiii să lucreze împreună pentru a crește nivelul de conștientizare a problemei poluării oceanelor de către adulți și guverne.
Data summitului a fost stabilită pentru 22 iunie 2018 și va avea loc la Centrul Internațional din Viena, sediul central al ONU din capitala Austriei, unde sute de copii cu vârste între 12 și 16 ani din fiecare colț al lumii se vor întâlni pentru a participa la diferite proiecte cu un singur obiectiv: să îndemne la o acțiune globală pentru curățarea oceanelor. Pentru a face acest summit oficial, va fi elaborată o declarație privind poluarea oceanică, o listă a priorităților care va fi trimisă fiecărui guvern din lume.
Totul a început la o școală din Viena, unde profesorul american Peder Hill, care predă artele, a reușit să îi impresioneze pe elevii săi cu privire la poluarea marină.

Copiii au convenit la clasă să creeze ceva frumos și simbolic folosind deșeurile de plastic care poluează oceanele și au decis să construiască o balenă folosind sticle de plastic. Așa cum și elevii profesorului Hill au aflat, mai mult de cinci miliarde de bucăți de plastic se găsesc în oceanele noastre. 269.000 de tone plutesc, în timp mai mult de patru miliarde de fibre microplastice din plastic pentru fiecare kilometru pătrat se găsesc în apele de mare adâncime. Această ciumă afectează flora și fauna marină, iar situația se înrăutățește zilnic.

În februarie, copiii au luat parte la o altă inițiativă simbolică: un eveniment de pictură pe față, organizat în parteneriat cu școala austriacă de machiaj din Viena. Chipurile lor au devenit o paletă de culori care a reprezentat suferința a milioane de creaturi marine afectate de tone de plastic și de deșeuri care poluează oceanul. Țestoase, pești, pinguini și rațe care sunt nevoite să înghită obiecte care par a fi alimente și care încearcă să se elibereze de plasele de care adesea se încurcă.

Gravitatea acestei probleme a impresionat imediat elevii lui Hill și, după finalizarea balenei de plastic, au simțit nevoia de a continua să lucreze la această problemă. Această dorință a condus la o idee minunată: organizarea primului Summit al Copiilor la ONU și denumirea acestuia ”The Last Whale” (Ultima Balenă – n.r.) în onoarea balenei de la care a început totul. Organizația Națiunilor Unite a salutat ideea și a colaborat cu școala pentru a da copiilor o voce.

Balena de plastic creată de elevi va fi instalată la locul de desfășurare a summit-ului din Viena și va fi apoi mutată în cel mai mare acvariu din Austria, Haus des Meeres.

De asemenea, o serie de ingineri IT voluntari din întreaga lume au creat o aplicație pentru a instrui copiii și profesorii deopotrivă cu privire la problema poluării oceanice. Fatechanger – funcționează și ca un instrument de de a contacta instituțiile pentru a obține informații sau de a semnala probleme.

 

Fotografiile aparțin Kids Save Ocean.

Citește și: Ocean Cleanup, un sistem care va colecta eficient plasticul din oceane

ONU se angajează să oprească poluarea cu plastic a oceanelor

Milioane de bucăți de plastic, descoperite pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific

spot_img

Ultimele știri