Summit-ul Velo-city 2017 debutează cu cifre record

in EcoLIFESTYLE, Transport 13 June 201718 Views

Ediția din acest an a summit-ului de ciclism Velo-city, desfășurat în Arnhem-Nijmegen, Olanda, a debutat marți, 13 iunie, cu un număr record de delegați și speakeri, peste 1500, respectiv 260, care vor susține 107 sesiuni de dezbateri.  Evenimentul a fost inaugurat de Majestatea Sa Regele Willem-Alexander al Olandei, alături de primarii municipalităților Arnhem și Nijmegen și președintele Federației Europene a Cicliștilor (ECF), Manfred Neun.

Foto: Marcel Krijgsman Photography

Misiunea Federației Europene a Cicliștilor și a rețelelei sale este de a le oferi oamenilor din toate colțurile lumii posibilitatea de a se bucura de libertatea de a face ciclism”, a declarat Manfred Neun în discursul său de deschidere.

Arnhem și Nijmegen au știut de mult timp că pentru a îmbunătăți calitatea vieții trebuie să facem loc bicicletei. Suntem mândri că suntem o regiune ciclistă”, a declarat Hubert Bruls, primarul orașului Nijmegen.

Motto-ul conferinței din acest an este ”Libertatea ciclismului”. Infrastructura, oamenii, dinamica industriei bicicletei și planificarea urbană sunt principalele subiecte aflate pe masa discuțiilor. Povestea olandeză și relația dintre sănătate și durabilitate vor fi, de asemenea, dezbătute în numeroase sesiuni.

Printre invitații de marcă se numără și activista Shannon Galpin, desemnată Aventurierul Anului de către National Geographic, care a lucrat și a călătorit în Afganistat, în ultimii 10 ani pentru a promova proiecte pentru drepturile femeilor.

De asemenea, Masi Mohammadi, profesor în cadrul Universității de Științe Aplicate HAN, va oferi o perspectivă asupra planificării urbane și modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a stimula oamenii în ceea ce privește mobilitatea activă și ciclismul.

Primarul din Oslo, Marianne Borgen, va vorbi despre decizia foarte recentă de a interzice parcarea în capitala Norvegiei și despre cheltuirea a milioane de euro pe drumuri noi pentru ciclism, pentru a menține orașul viabil.

Comentarii

comentarii