Care supereroi din desenele animate sunt cei mai prietenoși cu mediul

in EcoLIFESTYLE 16 January 2021 78 Views

To╚Ťi supereroii din anima╚Ťii ├«╚Öi propun s─â salveze lumea, ├«ns─â cu ce pre╚Ť? Site-ul Save On Energy a creat un clasament, ├«n baza unei analize pe puncte privind impactul asupra mediului, pentru a r─âspunde acestei ├«ntreb─âri. O veste proast─â pentru fanii Iron Man: se afl─â pe ultimul loc.

30 de personaje foarte cunoscute au primit puncte pe cinci criterii: atitudinea fa╚Ť─â de mediu, superputerea, impactul asupra planetei, armele pe care le folose╚Öte ╚Öi impactul lor asupra mediului ╚Öi felul ├«n care c─âl─âtore╚Öte.

Astfel, în topul clasamentului realizat de Save On Energy se află Spider-Man, cu un punctaj total de 127 de puncte. Acesta se deplasează cu ajutorul pânzei de păianjen, pe care o produce corpul său și care îi servește și ca armă. Cel mai verde personaj animat a pierdut totuși 20 de puncte pentru impactul negativ asupra mediului.

Pe locul doi se afl─â Aquaman, care se deplaseaz─â ├«not├ónd, ╚Öi care a ob╚Ťinut 126 de puncte. A primit 24 de puncte pentru ajutorul pe care ├«l acord─â mediului, ├«ns─â a pierdut 26 pentru impactul negativ asupra planetei.

Locul trei este ocupat de Storm ÔÇô cu 123 de puncte, urmat apoi de Black Widow ÔÇô 116, Wonder Woman ÔÇô 113.

Pe ultimele 10 locuri se afl─â cele mai cunoscute personaje animate, cu Iron Man pe locul 30. Acesta a primit numai 24 de puncte, cu 103 puncte mai pu╚Ťine dec├ót frunta╚Öul clasamentului, Spider Man. Cele mai multe puncte ÔÇô 27 ÔÇô le-a pierdut din cauza daunelor pe care le creeaz─â mediului.

Clasat pe locul 29, Hulk a pierdut 24 de puncte la același criteriu și a primit un singur punct pentru alegerile în materie de transport.

├Än clasament urc─â apoi ├«n top, cu 30 de puncte, Batman, urmat de Captain Marvel ÔÇô 35, Captain America ÔÇô 38, Scarlett Witch ÔÇô 51, Deadpool ÔÇô 52, Star-Lord ÔÇô 59, Wolverine ╚Öi Superman ÔÇô ambii cu 62 de puncte ╚Öi Rocket Raccoon ÔÇô 35 de puncte.

Citește și: 

Documentar despre transhuman┼ú─â ┼či ciobanii din Transilvania, relansat online

VIDEO. ÔÇ×Life below waterÔÇŁ ÔÇô documentar despre plastic, narat de Morgan Freeman

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii