Un supermarket din Thailanda a înlocuit folia de plastic cu frunzele de banane

in EcoLIFESTYLE 2 April 2019 539 Views

Din dorin╚Ťa de a avea un impact mai mic asupra mediului ├«ntr-o ╚Ťar─â unde plasticul este peste tot, un supermarket din nordul Thailandei a ├«nlocuit folia de plastic cu care erau ├«mpachetate legumele cu frunze de banane.

legume frunze banane

Anul trecut, ├«n septembrie, supermarketul Rimping din ora╚Öul Chiang Mai, din nordul ╚Ť─ârii, a f─âcut c├óteva schimb─âri pentru protejarea mediului. O dat─â pe s─âpt─âm├ón─â a ├«nceput s─â le ofere clien╚Ťilor pungi de h├órtie, ├«n locul celor de plastic. ├Äns─â, detaliul care a atras aten╚Ťia oamenilor din toate col╚Ťurile lumii au fost frunzele de banane cu care erau ├«mpachetate legumele.

O pagin─â de Facebook care ofer─â servicii de imobiliare a postat c├óteva fotografii cu castrave╚Ťi, fasole galben─â, ardei, salat─â ╚Öi ceap─â verde, toate ├«nvelite ├«n frunze ╚Öi legate apoi cu fire de bambus. ├Än dou─â s─âpt─âm├óni, postarea a fost distribuit─â de 17.000 de ori ╚Öi a primit 72.000 de like-uri.

legume frunze banane

ÔÇ×Ca parte din ini╚Ťiativa noastr─â de a deveni un magazin mai verde, am luat m─âsuri ca s─â reducem utilizarea plasticului, ├«nc─â de anul trecutÔÇŁ, a declarat managerul de marketing al magazinului, Atitarn Srisa-nga, pentru dpa-international.com.

ÔÇ×Deocamdat─â ne confrunt─âm cu problema c─â produsele se ve╚Ötejesc mai repede ├«n frunze, fa╚Ť─â de folie de plastic, dar cu siguran╚Ť─â n-o s─â ne ├«ntoarcem la plasticÔÇŁ, a mai spus acesta.

republicabio.ro

Probabil aceasta este ╚Öi explica╚Ťia pentru prezen╚Ťa plasticului sub frunzele de banane, detaliu observat de unii utilizatori de pe social media.

ÔÇ×├Ämi place ideea. Ar trebui s-o aplice ╚Öi supermarketurile din BangkokÔÇŁ, a spus cineva ├«n comentarii.

ÔÇ×Dar tot au plastic, dac─â v─â uita╚Ťi la castrave╚ŤiÔÇŁ, a comentat altcineva. Administratorul paginii de Facebook a r─âspuns: ÔÇ×Da, de acord, nu e o solu╚Ťie 100% perfect─â, dar este un pas ├«n direc╚Ťia bun─âÔÇŁ.

legume frunze banane

Thailanda genereaz─â mai mult de un milion de tone de de╚Öeuri de plastic pe an ╚Öi este al ╚Öaselea cel mai mare poluator al oceanelor, potrivit Greenpeace. Totu╚Öi, con╚Ötientizarea problemei de╚Öeurilor din plastic a luat amploare ├«n ╚Ť─ârile din sud-estul Asiei, iar mai multe magazine fac eforturi s─â reduc─â aceste de╚Öeuri.

De asemenea, aceste ╚Ť─âri aveau ├«nainte o tradi╚Ťie din a folosi frunzele de banane pentru a ├«mpacheta alimente, dar ╚Öi ca s─â serveasc─â m├óncarea pe ele, pe post de farfurii. Mul╚Ťi locuitori din acea parte a lumii se declar─â bucuro╚Öi dac─â va reveni acest stil de a ├«mpacheta produsele.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii