Surplusul de alimente din supermarket-uri, oferit persoanelor fără adăpost prin automate stradale

in EcoLIFESTYLE 3 January 2018 90 Views

În Marea Britanie, oamenii străzii au la dispoziție alimente și produse de igienă non-stop, prin automate stradale. Mâncarea este oferită de supermarketuri și de ONG-uri care luptă față de risipa alimentară.

Surplusul de alimente din supermarket-uri, oferit persoanelor fără adăpost prin automate stradale

În Nottingham, Marea Britanie, a fost amplasat un automat stradal cu produse gratuite, pe care le pot accesa oamenii străzii, în baza unui card primit de la autorități.

Action Hunger, o organizație patronată de profesorul Stephen Hawking, colaborează cu alte ONG-uri care ajută oamenii străzii și împreună pun la dispoziția celor fără adăpost produse indispensabile.

Mașinăria este aprovizionată în fiecare zi, de către voluntari, cu produse precum soluții antibacteriene, șosete, prosoape de hârtie, periuță și pastă de dinți, cărți, dar și alimente, cum ar fi sandvișuri, apă, fructe proaspete, batoane proteice. O cantitate mare din alimentele distribuite sunt donate de către supermarketuri și ONG-uri care luptă față de risipa alimentară.

„Asta înseamnă că persoanele fără adăpost au acces la mâncare 24 de ore pe zi”, a declarat Halimah Gulzar Khaled, un susținător al proiectului.

Surplusul de alimente din supermarket-uri, oferit persoanelor fără adăpost prin automate stradale

Fiecare persoană poate retrage trei produse pe zi pentru că, spun inițiatorii ideii, vor să prevină dependența de aceste automate. Ideea a fost ca mașinăriile să completeze alte servicii disponibile. Aceștia mai recunosc că proiectul lor nu este menit să rezolve problema oamenilor străzii, ci doar să le ușureze puțin traiul.

„Există multe acțiuni de caritate și adăposturi care depun eforturi pentru a-i ajuta pe cei ai căror vieți cotidiene sunt afectate de greutăți, însă acestea au un program limitat, iar serviciile lor nu sunt disponibile și noaptea”, scrie pe site-ul actionhunger.org.

Automatul din Nottingham este singurul de acest fel, deocamdată, dar alte 100 de aparate vor fi amplasate în perioada imediat următoare, în orașe precum Manchester și Londra. Cei care și-au manifestat entuziasmul pentru proiect și au solicitat o mașinărie și în orașul lor au primit, pe pagina de Facebook, îndrumarea de a scrie un mail la adresa hello@actionhunger.org.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JWlKY-6cdBU]

Comentarii

comentarii