Surplus de 2 milioane de kilograme de mango în Filipine, din cauza El Nino

in EcoLIFESTYLE 12 June 2019 441 Views

Agricultorii din Filipine au un surplus de 2 milioane de kilograme de mango, care, dacă nu va fi vândut în următoarele două săptămâni, se va transforma în risipă alimentară. Recolta a fost urmarea fenomenului climatic El Nino, care se manifestă prin temperaturi ridicate.

Surplusul a fost anun╚Ťat numai de fermierii de pe una dintre insulele arhipelagului, Luzon. ╚Üin├ónd cont c─â Filipine are 7.100 de insule, din care numai 2.000 nu sunt locuite, recolta ├«n plus ar putea fi mult mai mare.

Din dorin╚Ťa de a ajuta agricultorii s─â ├«╚Öi v├ónd─â marfa, Ministerul Agriculturii a lansat o campanie de marketing numit─â ÔÇ×Metro MangoÔÇŁ, prin care promoveaz─â aceste fructe. Rafturi speciale au fost instalate peste tot prin capitala Manila, iar regulat sunt organizate cursuri de g─âtit prin care participan╚Ťii ├«nva╚Ť─â s─â foloseasc─â mango ca ingredient principal. De asemenea, la jum─âtatea lunii iunie va fi organizat un festival al acestui fruct, pentru a cre╚Öte cererea.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emmanuel Pinol, a precizat că 15.000 de kilograme de mango s-au epuizat în primele trei ore de la debutul programului.

Din cauza ofertei mari, pre╚Ťurile au sc─âzut sim╚Ťitor, un kilogram de mango ajung├ónd p├ón─â la echivalentul unui dolar. Unii fermieri de pe insula Luzon au ales chiar s─â dea gratuit fructele, ag─â╚Ť├ónd pungi cu mango la por╚Ťi.

Actorul filipinez Robin Padilla s-a oferit voluntar s─â promoveze mango, al─âturi de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii sper─â s─â atrag─â aten╚Ťia comercian╚Ťilor str─âini care ar putea cump─âra cantit─â╚Ťi mari. Un importator japonez a cump─ârat 100.000 de kilograme de mango, iar Filipine poart─â discu╚Ťii cu Hong Kong, Dubai, Coreea de Sud ┼či Rusia.

Fructele de mango din Filipine au fost promovate ca fiind printre cele mai bune din lume, dar exporturile au sc─âzut din cauza reziduurilor chimice, infest─ârii cu parazi┼úi ┼či salubrit─â┼úii precare.

Recolta excedentar─â s-a datorat ÔÇ×secetei ├«ndelungate cauzate de fenomenul climatic El Nino, care a precipitat ├«nflorirea abundent─â ┼či rodirea ├«n acest sezonÔÇŁ, a spus Pinol.  

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii