Surplus de 2 milioane de kilograme de mango în Filipine, din cauza El Nino

in EcoLIFESTYLE 12 June 2019 353 Views

Agricultorii din Filipine au un surplus de 2 milioane de kilograme de mango, care, dacă nu va fi vândut în următoarele două săptămâni, se va transforma în risipă alimentară. Recolta a fost urmarea fenomenului climatic El Nino, care se manifestă prin temperaturi ridicate.

Surplusul a fost anunțat numai de fermierii de pe una dintre insulele arhipelagului, Luzon. Ținând cont că Filipine are 7.100 de insule, din care numai 2.000 nu sunt locuite, recolta în plus ar putea fi mult mai mare.

Din dorința de a ajuta agricultorii să își vândă marfa, Ministerul Agriculturii a lansat o campanie de marketing numită „Metro Mango”, prin care promovează aceste fructe. Rafturi speciale au fost instalate peste tot prin capitala Manila, iar regulat sunt organizate cursuri de gătit prin care participanții învață să folosească mango ca ingredient principal. De asemenea, la jumătatea lunii iunie va fi organizat un festival al acestui fruct, pentru a crește cererea.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emmanuel Pinol, a precizat că 15.000 de kilograme de mango s-au epuizat în primele trei ore de la debutul programului.

Din cauza ofertei mari, prețurile au scăzut simțitor, un kilogram de mango ajungând până la echivalentul unui dolar. Unii fermieri de pe insula Luzon au ales chiar să dea gratuit fructele, agățând pungi cu mango la porți.

Actorul filipinez Robin Padilla s-a oferit voluntar să promoveze mango, alături de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii speră să atragă atenția comercianților străini care ar putea cumpăra cantități mari. Un importator japonez a cumpărat 100.000 de kilograme de mango, iar Filipine poartă discuții cu Hong Kong, Dubai, Coreea de Sud şi Rusia.

Fructele de mango din Filipine au fost promovate ca fiind printre cele mai bune din lume, dar exporturile au scăzut din cauza reziduurilor chimice, infestării cu paraziţi şi salubrităţii precare.

Recolta excedentară s-a datorat „secetei îndelungate cauzate de fenomenul climatic El Nino, care a precipitat înflorirea abundentă şi rodirea în acest sezon”, a spus Pinol.  

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii