Sustainable Mobility Forum – Ministerul Mediului așteaptă acordul CE pentru ajutorul de stat acordat dezvoltării unei rețele de stații de încărcare la nivel național

in Legislatie, Transport 27 September 2018 100 Views

Ministerul Mediului așteaptă acordul Comisiei Europene în privința schemei de ajutor de stat pe care vrea să-l acorde pentru dezvoltarea la nivel național a unei infrastructuri de stații de încărcare pentru automobilele electrice, a declarat, joi, Dorin Corcheș, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul Sustainable Mobility Forum. 

Avem destinați 20 de milioane de lei pentru municipiile reședință de județ pentru injstalarea de stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, pentru a încuraja transportul electric între orașe, avem în pregătire cea de-a doua schemă de ajutor de stat pentru dezvoltarea unei infrastructuri la nivel național. Așteptăm feed-back din partea Comisiei Europene”, a declarat Dorin Corcheș.

Acesta a subliniat că prin măsurile propuse, Ministerul Mediului, prin AFM, își dorește să susțină transportul electric.

Sustainable Mobility Forum – Care sunt piedicile și oportunitățile în planificarea mobilității urbane

România are cea mai mare subvenție acordată în Europa pentru stimulara achiziției de mașini electrice. Ecobonusul este de 10.000 euro. În 2017, cerea pe acest segment a crescut de 100 de ori față de 2016”, a punctat vicepreședintele AFM.

Potrivit declarațiilor acestuia, AFM a bugetat 100 de milioane de euro destinate celor trei municipii aflate în infrigement pe calitatea aerului – București, Constanța și Brașov – pentru achiziția de autobuze electrice și troleibuze.

Sustainable Mobility Forum – Program multianual pentru instalarea a 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice în București

Comentarii

comentarii