Sustainable Mobility Forum – Program multianual pentru instalarea a 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice în București

in Transport 26 September 2018 126 Views

Până la finalul anului 2020, municipalitatea București va instala 400 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, a anunțat Sorin Chiriță, city manager București, în cadrul dezbaterilor Sustainable Mobility Forum, organizat de Renovatio, Green Revolution și Idea Events.

Ieri am avut o întâlnire cu principalii actori din energie. Am vorbit cu transelectrica pentru modernizarea rețelei. Compania energetică a municipiului București va implementa programul aprobat deja pentru 40 de stații de încărcare mașini electrice, urmând ca la anul să avem un program multianual (2019 – 2020 -n.r) pentru 360 de stații, practic să ajungem la 400 de stații de încărcare montate de municipalitate”, a spus Sorin Chiriță.

Acestea vor puta fi accesat printr-o aplicație cu metode moderne de plata. În plus, aplicația va integra și toate  stațiile de încărcare existente deja pe raza municipiului București.

Astăzi vom semna actele constitutive pentru axa București – Brașov – Constanța. Ne gândim să extindem rețeaua de stații de încărcare și pe această axă.

Mașini electrice pentru Primăria Municipiului București

Prin Compania Municipală de Managemntul Transportului public avem în intenție, și este deja aprobat în consiliu majorarea de capital a acestei companii pentru achiziția de achiziția e autoturisme electrice, vom face acel car-sharing pentru aparatul primarului și instituțiile subordonate PMB. Este o primă etapă pentru a încuraja sistemele de car-sharing”, a explicat Sorin Chiriță.

Referindu-se la achiziția celor 100 de autobuze electrice, acesta a precizat că este o provocare uriașă deoarece presupune o infrastructură bine pusă la punct în ceea ce privește alimentarea acestora și mentenanța lor.

De asemenea, managerul Bucureștiului, a precizat că municipalitatea va demara de luan viitoare teste pentru aplicația smart parking.

Mai avem de făcut câteva investiții cu privire la această infrastructură”, a precizat Chiriță.

Comentarii

comentarii