Sute de mii de elevi din întreaga lume s-au alăturat protestelor climatice de vinerea trecută

in Schimbări Climatice 27 May 2019 104 Views

Sute de mii de elevi din întreaga lume au plecat de la ore și s-au alăturat protestelor climatice vinerea trecută. Tinerii cer guvernelor să ia măsuri serioase de combatere a crizei climatice și ecologice.

©Reuters

Tineri din 1800 de orașe aflate în peste 110 state din întreaga lume au plecat vineri de la ore în cadrul protestelor Fridays For Future. Evenimentul este ultimul dintr-o serie de proteste care au loc încă de la sfârșitul anului trecut, inspirate de Greta Thunberg, eleva suedeză care a început să protesteze singură în fața parlamentului suedez în luna august 2018.

Tinerii cer politicienilor să ia măsuri urgente de evitare a crizei ecologice și climatice. Anul trecut, oamenii de știință ONU au avertizat că mai avem la dispoziție doar 12 ani pentru a limita catastrofa climatică. La începutul acestei luni, un alt raport ONU a avertizat că umanitatea este amenințată de colapsul ecosistemelor.

Fridays for Future România: tinerii români protestează pentru un viitor mai bun

În Londra, mii de elevi s-au adunat în Piața Parlamentului, scandând „Unde naiba este guvernul” și „Așa arată democrația”. Greta Thunberg și alți tineri conducători ai protestelor din jurul lumii au făcut un apel la adulți, încurajându-i să se alăture protestelor și să organizeze o grevă generală la nivel global pe 20 septembrie.

„Cerem adulților să ni se alăture… astăzi, mulți dintre părinții noștri sunt ocupați să discute dacă notele noastre sunt bune, sau despre o nouă dietă sau finala Game of Thrones – în timp ce planeta arde. Dar pentru a schimba totul, avem nevoie de toată lumea. Este timpul pentru noi toți să opunem rezistnță în masă.”, au declarat tinerii într-un articol The Guardian.

Săptămâna viitoare, Fridays For Future România va organiza o manifestație în portul Constanța, cu ocazia ancorării navei Greenpeace pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și a promova energia din surse curate.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii