SWAP, un fel de Tinder pentru gențile de care te-ai plictisit

in Business, CSR, EcoLIFESTYLE 9 November 2019 98 Views

Pentru că gențile Freitag sunt la fel de durabile pe cât sunt de scumpe, compania elvețiană a creat un spațiu unde clienții pot face schimb de genți de care s-au plictisit. Platforma funcționează exact ca Tinder, cu o glisare la dreapta pentru ceva ce-ți place și una la stânga, pentru o geantă care nu te impresionează.

Compania elvețiană Freitag produce, încă din 1993, genți din copertine de camioane, camere de biciclete și centuri de siguranță de la mașini. Ideea le-a venit fraților Markus și Daniel Freitag, atunci când căutau genți rezistente la apă, în care să-și transporte schițele, ambii fiind grafic designeri.

Pentru că oamenii tind uneori să se plictisească de lucruri, compania s-a gândit că ar fi risipă de resurse dacă gențile ar sta uitate în vreun colț de șifonier – mai ales că nu sunt deloc ieftine (de la 480 de lei, până la 2.205 lei, sau chiar și 3.533 lei).

„De 25 de ani, Freitag a gândit și a acționat după principiile economiei circulare și le-a dat o nouă viață prelatelor de camion uzate, ca genți unice, care sunt atât de robuste și de durabile, încât nu trebuie să le înlocuiești imediat. Dar dacă dragostea ta se dezintegrează mai repede decât prelata și geanta încă te vrea, dar tu nu? Dacă, în urma unor diferențe ireconciliabile, vechea ta geantă ajunge la fundul unui dulap și trebuie să facă loc pentru una nouă, devine destul de dificil să vorbim despre sustenabilitate și consum conștient”, a transmis compania.

Așa că frații au lansat serviciul S.W.A.P, care înseamnă „Shopping without any payment” – „cumpără fără să plătești”, și care funcționează ca un fel de Tinder pentru genți.

Concret, orice posesor al unui produs Freitag pe care ar vrea să îl dea la schimb îl poate înregistra și activa pentru SWAP. Atunci când cauți prin baza de date de genți disponibile, poți să glisezi stânga dacă nu îți place o geantă, iar platforma îți va sugera alta. Sau poți să miști degetul spre dreapta, dacă ai găsit una care e pe gustul tău, exact ca pe aplicația de dating Tinder.

Mai departe, poți să îi scrii posesorului acelei genți dacă îl interesează să facă schimb cu tine sau poți să aștepți până când platforma îi va arăta și lui geanta ta. Ca să ai succes, dacă geanta pe care ți-o dorești e mai mare decât cea pe care o oferi – și, evident, mai scumpă – compania te încurajează să oferi o diferență de bani pe lângă produsul tău.

Apoi, după ce ați făcut schimbul – față în față sau prin curier – confirmă-l pe platforma Freitag și bucură-te de geanta ta cea nouă.

Pentru că în astfel de schimburi pot apărea înșelătorii sau dificultăți, compania pune la dispoziție o adresă de mail prin care să intermedieze astfel de situații.

Comentarii

comentarii