Sydney. Un artist a realizat un pom de Cr─âciun din ramuri carbonizate

in Schimb─âri Climatice 20 December 2019 53 Views

Artistul James Dive a amplasat ├«n principalul cartier financiar din Sydney un pom de Cr─âciun confec╚Ťionat din ramuri carbonizate ┼či alte resturi r─âmase ├«n urma incendiilor de vegeta┼úie care au f─âcut ravagii ├«n multe regiuni din Australia.

Foto: James Dive

Artistul ╚Öi-a dorit ca pomul de Cr─âciun s─â func╚Ťioneze ca un semn de amintire pregnant─â a incendiilor devastatoare din Australia, din ultimele luni. Copacul este realizat ┼či decorat cu bu┼čteni ar┼či, o biciclet─â p├órjolit─â, o alarm─â pentru incendiu distrus─â ┼či alte obiecte casnice deteriorate ┼či este ├«nconjurat de cadouri ambalate ├«n h├órtie ro┼čie, argintie ┼či aurie, potrivit Reuters.

James Dive, creatorul acestei instala┼úii, a spus c─â pomul este simbolul triste┼úii pe care situa┼úia dezastruoas─â a proiectat-o asupra sezonului s─ârb─âtorilor, precum ┼či al capacit─â┼úii de adaptare de care au dat dovad─â comunit─â┼úile australiene.

Foto: James Dive

ÔÇ×Faptul c─â m-am dus acolo, la fa┼úa locului, a fost probabil cea mai de impact etap─â a ├«ntregului procesÔÇŁ, a declarat acesta. ÔÇ×Am revenit de acolo impresionat de dou─â aspecte. Unul a fost amploarea dezastrului. Te impresioneaz─â. Lini┼čtea. Nu mai sunt p─âs─âri. Au p─âr─âsit aceste zone. Dar apoi, cred c─â al doilea aspect, a fost s─â v─âd felul ├«n care aceste regiuni fac fa┼ú─â situa┼úiei. S─â vezi vegeta┼úia australian─â revenindu-┼či deja, asemenea semin┼úelor dintr-o p─âstaieÔÇŽÔÇŁ.

Copacul a fost creat ├«n parteneriat cu Crucea Ro┼čie, c─âtre care doritorii pot face dona╚Ťii ┼či municipalitatea din Sydney.

Foto: James Dive

ÔÇ×Trece╚Ťi pe aici, dac─â pute╚Ťi, sau accesa╚Ťi online site-ul ╚Öi ajuta╚Ťi-i pe cei care au parte de un Cr─âciun dificilÔÇŁ, a fost ├«ndemnul artistului pe site-urile de socializare.

Incendiile au provocat decesul a ┼čase persoane ├«n statul New South Wales, care are capitala la Sydney, a distrus peste 700 de locuin┼úe ┼či a p├órjolit aproape 1,2 milioane de hectare de teren. Potrivit anun┼úului f─âcut miercuri de pompieri, 99 de focare erau ├«nc─â active.

Foto: James Dive

Comentarii

comentarii