Tablouri din doze de aluminiu, tema unui concurs inedit

in EcoLIFESTYLE 20 February 2020 67 Views

Asocia┼úia Alucro anun┼ú─â deschiderea unei noi edi┼úii a Can Art&Design Festival, un concurs prin care ├«ncurajeaz─â publicul din Rom├ónia s─â foloseasc─â dozele din aluminiu pentru a da na┼čtere unor obiecte de art─â sau structuri de mari dimensiuni.

 

Scopul concursului este de a-i ajuta pe oameni s─â con┼čtientizeze importan┼úa acestui material reciclabil ├«n propor┼úie de 100% ┼či care se poate ├«ntoarce ├«napoi ├«n raft ├«n doar 60 de zile, dac─â este valorificat. Folosite ├«n scop artistic, dozele din aluminiu pot ajuta la crearea unor obiecte decorative sau obiecte cu func┼úionalitate practic─â (l─âmpi, ceasuri etc).

Edi┼úia organizat─â ├«n perioada februarie – mai 2020 se adreseaz─â cu prec─âdere studen┼úilor la facult─â┼úi de design ┼či tinerilor creativi, pasiona┼úi de art─â sau care vor s─â ├«┼či dezvolte abilit─â┼úile de crea┼úie. Tema concursului este realizarea unui tablou ├«n care principalul material folosit s─â fie doza din aluminiu, ├«n toate formele ┼či culorile ei. Participan┼úii au libertatea de a alege una dintre tehnicile de lucru deja cunoscute ÔÇô mozaic, metaloplastie sau pot dezvolta propria metod─â prin care dozele din aluminiu ne vor ajuta s─â vedem interpret─âri ale unor portrete celebre, peisaje, monumente sau orice obiect care ofer─â inspira┼úie.

Participan┼úii pot alege limitele ├«n care ├«┼či vor ├«ncadra lucrarea, ├«n func┼úie de care vor fi acordate ┼či premiile. Cele mai bune trei lucr─âri ├«ncadrate ├«n dimensiunile 50×70 cm ÔÇô 100×200 cm vor fi recompesnate cu c├óte un premiu de 1000 euro, iar cele mai bune trei lucr─âri cu dimensiuni de 30×50 cm ÔÇô 50×70 cm vor primi c├óte 500 euro. ├Än plus, lucr─ârile c├ó┼čtig─âtoare vor fi folosite de Asocia┼úia Alucro pentru organizarea unei expozi┼úii itinerante care s─â contribuie la con┼čtientizarea publicului larg cu privire la importan┼úa dozelor din aluminiu ┼či valorific─ârii acestora dup─â consum.

Termenul limit─â de realizare ┼či ├«nscriere a tablourilor pe platforma CanArtDesignFestival.ro este 11 mai 2020. ├Änscrierea va fi f─âcut─â dup─â realizarea lucr─ârii, prin trimiterea a minim patru fotografii care s─â suprind─â tabloul ├«n ansamblu, dar ┼či detalii din care s─â reias─â tehnica de lucru. Fotografiile vor fi ├«nso┼úite de un titlu al tabloului ┼či o descriere a procesului de realizare. Regulamentul complet ┼či oficial al concursului este disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro ┼či pe conturile de socializare asociate.

C├óteodat─â, imagina┼úia ┼či ├«ndem├ónarea o iau ├«naintea realit─â╚Ťii ┼či ne ofer─â surprize inedite pe care le putem admira necontenit. Pentru aceast─â edi┼úie ne dorim ca dozele de aluminiu s─â prind─â via╚Ť─â ├«n tablourile care vor fi ├«nscrise ├«n concurs ┼či s─â transform─âm ideile ├«n realitate. Considerat ├«n antichitate mai valoros dec├ót aurul, aluminiul din care sunt fabricate dozele ├«n zilele noastre a devenit un material valoros, care este folosit pe scar─â larg─â ├«n multe industrii, dar cu prec─âdere ├«n cea a b─âuturilor, fiind totodat─â ┼či cel mai reciclat ambalaj”, a declarat Adina Magsi, Director General Asocia┼úia Alucro

Ini┼úiativa concursului apar┼úine Asocia┼úiei Alucro, organiza┼úie care activeaz─â ├«n Rom├ónia de zece ani ┼či care de┼úine licen┼úa pentru derularea programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), un program derulat ├«n prezent ├«n 19 ┼ú─âri europene ┼či conceput pentru a ├«ncuraja oamenii s─â recicleze dozele din aluminiu ┬ápe care le folosesc atunci c├ónd sunt pleca┼úi de acas─â – de exemplu la locul de munc─â sau ÔÇ×on the goÔÇŁ. (www.everycancounts.eu).

Comentarii

comentarii