VIDEO Cum să faci acasă tacâmuri de unică folosință care pot fi mâncate

Te-ai fi gândit acum ceva timp că pot fi făcute tacâmuri de unică folosință și din altceva decât plastic? Dar că le poți face chiar tu, acasă, urmând o rețetă simplă? Te învățăm mai jos cum.

VIDEO Cum să faci acasă tacâmuri de unică folosință care pot fi mâncate

Inspirată de antreprenoarea Narayana Peesapaty, care a lansat o linie de tacâmuri de unică folosință consumabile, redactorul Yuka Yoneda de la Inhabitat și-a dat provocarea de a face acasă linguri, cuțite și furculițe care pot fi mâncate.

Pentru rețeta sa, Yuka a folosit numai trei ingrediente: 3,5 căni de făină, o cană de apă și o linguriță de sare. Dacă vrei, poți să adaugi diverse condimente ustensilelor tale, pentru a avea un gust mult mai bun atunci când le consumi.

VIDEO Cum să faci acasă tacâmuri de unică folosință care pot fi mâncate

Ca ustensile, vei avea nevoie de o vergea, un cuțit mic, foarfecă, hârtie de copt, blat și o tavă.

Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Între timp, întinde făina pe blat și toarnă câte puțin apa, formând un aluat. Presară făină pe blat și întinde aluatul bine cu o vergea.

VIDEO Cum să faci acasă tacâmuri de unică folosință care pot fi mâncate

Apoi, pentru a obține ustensilele, așază pe aluat linguri, furculițe și cuțite cărora să le marchezi conturul, dar mult mai larg, cu un cuțit. Folosește foarfeca pentru a transforma o lingură în furculiță, iar cuțitul din aluat va deveni ascuțit și va tăia mâncarea dacă presezi marginile cu un cuțit adevărat. Pentru ca lingurile să formeze cupa cu care vei lua supa din bol, așază aluatul pe o lingură adevărată.

Introdu ustensilele, pe o foaie de copt, la cuptor pentru 30 de minute. La final, așteaptă câteva minute până să le folosești. Potrivit redactorului Inhabitat, a durat aproape trei ore până când ustensilele să se înmoaie.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xK1eptaAFzk]

spot_img

Ultimele știri