Tăierile ilegale de pădure din România, într-un documentar pe Netflix. Echipa de filmare a fost agresată

in Autoritati, Cine?/Ce? 15 November 2019 587 Views

Tăierile legale de pădure din România au atras atenţia opiniei publice internaţionale în mai multe metariale de presă, iar acum subiectul a fost inclus într-un episod din seria de documentare “Broken”, serialul Netflix care va fi difuzat pe întreaga Planetă începând cu 27 noiembrie.

Pentru noul documentar legat de tăierile ilegale de păduri din România, Netflix a colaborat cu Gabriel Păun, activist de mediu în cadrul ONG-ului Agent Green.

Epidosul investigat cum arborii din pădurile seculare din mijlocul parcului național Domogled, au ajuns o mobilă ieftină pe toată Planeta și decepționeazâ consumatori.

“În episodul despre păduri, echipa Neflix și Agent Green au fost agresate de tăietorii de lemne. Am scăpat cu bine toți și vom scoate adevărul la lumină despre monștrii care se ascund în spatele unei piese de mobilă ieftină”, scrie Agent Green pe pagina de Facebook.

Puteţi vedea trailerul serialului aici:

În ultimii ani, Agent Green a dat în judecată Romsilva, solicitând în instanțe anularea amenajamentelor silvice care au fost aplicate înainte de realizarea procedurilor de evaluare de mediu, procesele fiind încă pe rol.

Un studiu recent arată că România încă mai deține 526.000 ha de păduri potențial primare și seculare. Pe lângă o moștenire naturală unică în lume și o biodiversitate pe care, odată pierdută, nu o mai putem aduce înapoi, ele sunt de o importanță vitală în contextul climatic actual.

Citeşte şi: WWF. Soluții pentru protejarea pădurilor: amprenta digitală a camionului cu lemne

Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale au loc într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, inundații dezastruoase, zone deșertificate, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme.

Comentarii

comentarii