VIDEO Un britanic navighează Tamisa pe o bicicletă montată pe flotoare pentru a aduna deșeuri de plastic

in Video News 3 August 2018 205 Views

Dhruv Boruah navighează râul Tamisa din Londra pe o bicicletă montată pe flotoare pentru a aduna deșeuri de plastic și a atrage atenția asupra problemei poluării cu plastic.

Boruah a fondat The Thames Project, proiect care are ca scop creșterea gradului de conștientizare privind problema poluării cu plastic, precum și colectarea deșeurilor din râurile și canalurile Angliei.

La fiecare trei săptămâni, Boruah pedalează pe râul Tamisa, cu ajutorul unei biciclete de bambus fixată pe două flotoare, coșuri pentru deșeuri, un propulsor și o cârmă. Alți voluntari îl susțin în acțiunea de curățenie, alăturându-se cu bărci, canoe și plăci de surf cu vâsle.

În timpul unei acțiuni de curățenie din orașul Birmingham, Boruah și echipa sa au colectat mai mult de 270 kg de deșeuri de plastic.

Pe lângă colectarea deșeurilor, Boruah și echipa sa colectează date legate de calitatea apei. În plus, deșeurile de plastic sunt numărate și primesc o etichetă electronică cu localizarea geografică.

Pe site-ul The Thames Project este publicată și o hartă cu concentrațiile de deșeuri de pe râu care poate fi explorată de către public.

Boruah a lucrat ca consultant de management, însă a părăsit lumea business-ului după o călătorie pe un iaht de la Londra la Rio de Janeiro, unde a observat magnitudinea problemei poluării cu plastic. Boruah a decis că vrea să contribuie la rezolvarea problemei și a decis să lanseze The Thames Project.

„Este un mod grozav de a începe o conversație, și apoi le pot spune despre munca mea, despre plastic și despre cum începe totul aici, în canale. Plasticul este acum în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem și în hrana pe care o consumăm. Trebuie să îți pese pentru că este despre tine, despre sănătatea ta și a copiilor tăi. De ce distrugem planeta asta pentru ei?”, a declarat Boruah pentru CNN.

În cadrul The Thames Project au fost organizate acțiuni de curățare în mai multe orașe din Marea Britanie, precum și din Olanda.

carturesti.ro

Boruah a apărut recent într-un TEDx Talk, vorbind despre misiunea sa de a opri poluarea cu plastic.

Comentarii

comentarii