VIDEO Un britanic navighează Tamisa pe o bicicletă montată pe flotoare pentru a aduna deșeuri de plastic

in Video News 3 August 2018 30 Views

Dhruv Boruah navigheaz─â r├óul Tamisa din Londra pe o biciclet─â montat─â pe flotoare pentru a aduna de╚Öeuri de plastic ╚Öi a atrage aten╚Ťia asupra problemei polu─ârii cu plastic.

Boruah a fondat The Thames Project, proiect care are ca scop creșterea gradului de conștientizare privind problema poluării cu plastic, precum și colectarea deșeurilor din râurile și canalurile Angliei.

La fiecare trei s─âpt─âm├óni, Boruah pedaleaz─â pe r├óul Tamisa, cu ajutorul unei biciclete de bambus fixat─â pe dou─â flotoare, co╚Öuri pentru de╚Öeuri, un propulsor ╚Öi o c├órm─â. Al╚Ťi voluntari ├«l sus╚Ťin ├«n ac╚Ťiunea de cur─â╚Ťenie, al─âtur├óndu-se cu b─ârci, canoe ╚Öi pl─âci de surf cu v├ósle.

├Än timpul unei ac╚Ťiuni de cur─â╚Ťenie din ora╚Öul Birmingham, Boruah ╚Öi echipa sa au colectat mai mult de 270 kg de de╚Öeuri de plastic.

Pe lângă colectarea deșeurilor, Boruah și echipa sa colectează date legate de calitatea apei. În plus, deșeurile de plastic sunt numărate și primesc o etichetă electronică cu localizarea geografică.

Pe site-ul The Thames Project este publicat─â ╚Öi o hart─â cu concentra╚Ťiile de de╚Öeuri de pe r├óu care poate fi explorat─â de c─âtre public.

Boruah a lucrat ca consultant de management, însă a părăsit lumea business-ului după o călătorie pe un iaht de la Londra la Rio de Janeiro, unde a observat magnitudinea problemei poluării cu plastic. Boruah a decis că vrea să contribuie la rezolvarea problemei și a decis să lanseze The Thames Project.

ÔÇ×Este un mod grozav de a ├«ncepe o conversa╚Ťie, ╚Öi apoi le pot spune despre munca mea, despre plastic ╚Öi despre cum ├«ncepe totul aici, ├«n canale. Plasticul este acum ├«n aerul pe care ├«l respir─âm, ├«n apa pe care o bem ╚Öi ├«n hrana pe care o consum─âm. Trebuie s─â ├«╚Ťi pese pentru c─â este despre tine, despre s─ân─âtatea ta ╚Öi a copiilor t─âi. De ce distrugem planeta asta pentru ei?ÔÇŁ, a declarat Boruah pentru CNN.

├Än cadrul The Thames Project au fost organizate ac╚Ťiuni de cur─â╚Ťare ├«n mai multe ora╚Öe din Marea Britanie, precum ╚Öi din Olanda.

carturesti.ro

Boruah a apărut recent într-un TEDx Talk, vorbind despre misiunea sa de a opri poluarea cu plastic.

Comentarii

comentarii