Țările cu cea mai curată apă de la robinet din lume

in EcoLIFESTYLE, Politici verzi 18 January 2019 2,802 Views

Din efortul de a reduce sau chiar a renunța la plastic, multe persoane apelează la filtre pentru apă. Însă există anumite țări unde poți să bei apa direct de la robinet, fără să o filtrezi. Iată șapte dintre acestea.

Țările cu cea mai curată apă de la robinet  - Elveția
Elveția

Elveția

Elveția are una dintre cele mai curate ape din lume, grație poziționării geografice, dar și politicilor de mediu. Țara are un nivel ridicat de precipitații care, combinate cu topirea ghețarilor de pe teritoriul ei, înseamnă mai multă apă decât are nevoie populația. În plus, guvernul elvețian își protejează apele și mediul de zeci de ani (n-o să vezi un gunoi pe stradă, nici măcar în orașele mari precum Geneva sau Zurich).

Canada

Deși este mult mai mare decât Elveția, Canada are una din cele mai curate ape de la robinet din lume. Asta în primul rând pentru că cererea este mult mai mică decât pot resursele țării, care sunt foarte multe, să ofere, pentru că densitatea populației este mică. În plus, orașele din Canada au un proces foarte strict de filtrare a apei care este furnizată de la robinet.

Țările cu cea mai curată apă de la robinet  - Noua Zeelandă
Noua Zeelandă

Noua Zeelandă

Ca și Elveția și Canada, Noua Zeelandă este puțin populată, iar munții au ghețari care se topesc în lacuri cu apă limpede și curată. Unii spun că apa de la robinetele din Noua Zeelandă este la fel de curată precum ai bea-o dintr-o sticlă, în unele părți ale lumii. Poți să bei direct din multe dintre lacurile țării, care sunt într-un număr mai mare decât în multe alte locuri de pe pământ.

organicindia.ro

Singapore

Nu te-ai aștepta ca în sud-estul Asiei să găsești un loc unde apa de la robinet este curată, însă pentru Singapore este mai mult o necesitate, decât un idealism. Fiind o țară foarte mică, de mărimea Los Angeles-ului, dar în care trăiesc mai mult de 5 milioane de locuitori, apa curată de la robinet este una dintre cele mai importante resurse.

Germania

Germania are o istorie bogată în ceea ce privește politicile de protejare a mediului și va fi prima țară de dimensiuni mari care își va alimenta rețeaua electrică cu energie verde. Ca și primele țări din listă, apa curată de la robinet provine din lacurile curate și de la topirea zăpezii de pe versanți. Mai mult, guvernul face publice analizele apei de la robinet, astfel încât cetățenii să știe ce consumă.

Țările cu cea mai curată apă de la robinet  - Norvegia
Norvegia

Țările scandinave

Norvegia și Suedia, în special, dar și Danemarca, sunt pe primele locuri în topul cu cea mai curată apă din lume (ca și aerul și pământul, de altfel).

Vecina Țărilor Scandinave, Finlanda, filtrează apa naturală de multe ori înainte ca ea să ajungă la robinet, astfel încât unii localnici spun că aceasta e mai bună decât apa îmbuteliată.

Marea Britanie

Când te gândești la Regatul Unit, automat îți vine în minte Londra, dar ea nu are ce căuta pe această listă. În schimb, zonele rurale din nordul Angliei, Scoției și a Țării Galilor sunt bogate în lacuri curate, care sunt o resursă importantă pentru mare parte din țară. În plus, Marea Britanie este una din țările din lume unde plouă cel mai mult, ceea ce înseamnă că resursele sale se refac constant.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii