Tarile mediteraneene si-au facut plan de bataie impotriva incalzirii globale

in Strategii 22 October 2010 112 Views

Liderii tarilor mediteraneene s-au intalnit astazi in capitala Greciei pentru a hotari o initiativa regionala de combatere a schimbarilor climatice, informeaza „Earth Times”.

Ei spera ca aceasta initiativa, care urmareste crearea unei directii comune in tarile mediteraneene in ce priveste lupta cu schimbarile climatice, va ajuta procesul combaterii incalzirii globale.

„Am avut multe conferinte pe tema schimbarilor climatice, insa aceasta are ceva nou pentru ca se refera doar la tarile mediteraneene”, a declarat premierul grec George Papandreou, care a adaugat ca o dezvoltare verde a acestei regiuni va duce la crearea mai multor locuri de munca.

Papandreou, impreuna cu omologii sai din Turcia, teritoriile palestiniene si Malta, precum si cu reprezentanti ai ministerului Mediului din tarile mediteranee vecine, s-au intalnit pentru a semna o declaratie politica ce lanseaza Initiativa Mediteraneana pentru Combaterea Schimbarilor Climatice (MCCI).

Aceasta initiativa are ca scop imbunatatirea cooperarii de mediu intre tarile mediteraneene si promovarea si implementarea proiectelor de dezvoltare verde in regiune.

Regiunea mediteraneana resimte deja efectele schimbarilor climatice, multe tari fiind lovite de secete severe, incendii de vegetatie si o scadere drastica a productiei agricole.

Comentarii

comentarii