Taxa auto poate fi regândită ca un impozit pe proprietate, variabil

in Autoritati, Legislatie, Legislatie, Poluare 7 November 2019 84 Views

Guvernul ar putea reintroduce taxa auto, însă, pentru moment nu există o formulă care are să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, a declarta, joi, premierul Ludovic Orban.

Cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate, variabil. Şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa public”, a subliniat Orban

Totodată, minsitru Mediului, Costel Alexe, a precizat că, din datele existent, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, 1,8 miliarde de lei au fost folosiți pentru restituirea taxei auto către cetățeni.

Taxa auto a fost eliminată începând cu 1 ianuarie 2017. Astfel din 2017 si pâna în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate, potrivit Agerpres.

Comentarii

comentarii