VIDEO O companie franceză va lansa un taxi cu zero emisii care planează pe apă

in Transport 14 May 2018 94 Views

Compania franceză SeaBubbles va lansa o ambarcațiune cu zero emisii care planează deasupra apei fără să facă valuri.

taxi pe apa

Taxiul numit Bubble este o alternativă mai rapidă și prietenoasă cu mediul pentru deplasările prin oraș. Compania SeaBubbles estimează că alegerea unui traseu pe apă ar putea scurta durata navetei la jumătate în unele orașe. De exemplu, un drum de la Portul Dubai către centrul orașului ar dura 43 de minute cu mașina și doar 26 minute cu The Bubble.

Ambarcațiunea este silențioasă, are zero emisii și când ajunge la viteza de 12 km/h, începe să planeze deasupra apei, împiedicând astfel formarea valurilor și eliminând răul de mișcare. Designul interior al vehicului este inspirat de industria auto, iar aripile portante provin din industria aeronautică, fiind create de inginerii care au proiectat Hydroptère.

Vehiculul este 100% electric și se încarcă la un port alimentat cu energie solară, hidroenergie și energie eoliană. Energia este stocată în baterii, alimentând ambarcațiunea în timp ce pasagerii urcă și coboară.

Ultimul prototip a fost testat luna trecută în Geneva, iar în prezent compania îl testează în Paris. Ambarcațiunea va putea fi pre-comandată începând cu luna viitoare. Compania are în plan inaugurarea taxiurilor în 50 de orașe în următorii cinci ani.

apiland.ro

Compania va pune la dispoziție și o aplicație pentru telefon mobil prin care clienții vor putea comanda un taxi, găsi cele mai apropiate porturi și vor putea estima dacă un drum cu Bubble va fi mai rapid decât cel cu mașina.

Deși compania susține că Bubble nu afectează mediul înconjurător, Departamentele franceze pentru Animale Sălbatice și Piscicultură au atras atenția că porturile la care ambarcațiunile se încarcă ar putea avea un impact asupra pescuitului. Autoritățile publice sunt îngrijorate și de impactul vizual al porturilor.

Autoritățile din Geneva au cerut companiei franceze să își revizuiască modelele, însă departamentul de transport regional a subliniat că firma franceză nu a fost refuzată în întregime.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii