VIDEO O companie francez─â va lansa un taxi cu zero emisii care planeaz─â pe ap─â

in Transport 14 May 2018 15 Views

Compania francez─â SeaBubbles va lansa o ambarca╚Ťiune cu zero emisii care planeaz─â deasupra apei f─âr─â s─â fac─â valuri.

taxi pe apa

Taxiul numit Bubble este o alternativă mai rapidă și prietenoasă cu mediul pentru deplasările prin oraș. Compania SeaBubbles estimează că alegerea unui traseu pe apă ar putea scurta durata navetei la jumătate în unele orașe. De exemplu, un drum de la Portul Dubai către centrul orașului ar dura 43 de minute cu mașina și doar 26 minute cu The Bubble.

Ambarca╚Ťiunea este silen╚Ťioas─â, are zero emisii ╚Öi c├ónd ajunge la viteza de 12 km/h, ├«ncepe s─â planeze deasupra apei, ├«mpiedic├ónd astfel formarea valurilor ╚Öi elimin├ónd r─âul de mi╚Öcare. Designul interior al vehicului este inspirat de industria auto, iar aripile portante provin din industria aeronautic─â, fiind create de inginerii care au proiectat Hydropt├Ęre.

Vehiculul este 100% electric ╚Öi se ├«ncarc─â la un port alimentat cu energie solar─â, hidroenergie ╚Öi energie eolian─â. Energia este stocat─â ├«n baterii, aliment├ónd ambarca╚Ťiunea ├«n timp ce pasagerii urc─â ╚Öi coboar─â.

Ultimul prototip a fost testat luna trecut─â ├«n Geneva, iar ├«n prezent compania ├«l testeaz─â ├«n Paris. Ambarca╚Ťiunea va putea fi pre-comandat─â ├«ncep├ónd cu luna viitoare. Compania are ├«n plan inaugurarea taxiurilor ├«n 50 de ora╚Öe ├«n urm─âtorii cinci ani.

apiland.ro

Compania va pune la dispozi╚Ťie ╚Öi o aplica╚Ťie pentru telefon mobil prin care clien╚Ťii vor putea comanda un taxi, g─âsi cele mai apropiate porturi ╚Öi vor putea estima dac─â un drum cu Bubble va fi mai rapid dec├ót cel cu ma╚Öina.

De╚Öi compania sus╚Ťine c─â Bubble nu afecteaz─â mediul ├«nconjur─âtor, Departamentele franceze pentru Animale S─âlbatice ╚Öi Piscicultur─â au atras aten╚Ťia c─â porturile la care ambarca╚Ťiunile se ├«ncarc─â ar putea avea un impact asupra pescuitului. Autorit─â╚Ťile publice sunt ├«ngrijorate ╚Öi de impactul vizual al porturilor.

Autorit─â╚Ťile din Geneva au cerut companiei franceze s─â ├«╚Öi revizuiasc─â modelele, ├«ns─â departamentul de transport regional a subliniat c─â firma francez─â nu a fost refuzat─â ├«n ├«ntregime.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii