Teheranul interzice plimbarea câiniilor în spaţii publice

in Biodiversitate 31 January 2019 35 Views

Capitala Iranului a interzis publicului să se plimbe câinii de companie, ca parte a unei campanii oficiale de lungă durată de descurajare a deținerii câinilor.

Șeful poliției din Teheran, Hossein Rahimi, a declarat că “am primit permisiunea din partea Procuraturii din Teheran și vom lua măsuri împotriva persoanelor care plimbă câini în spații publice, cum ar fi parcurile”.

Cum reduci impactul pe care îl are animalul tău de companie asupra mediului

El a spus agenției de știri Young Journalists Club că interdicția se datorează faptului că animalele “creează teamă și anxietate” printre oameni.

Ca și cum acest lucru nu ar fi suficient de draconic, generalul de brigadă Rahimi a adăugat că, de asemenea, a fost interzis sa te urci la volan cu un câine în mașină.

“Este interzis să plimbați câinii în mașini și, dacă se observă acest lucru, Poliția va lua lua măsuri serioase împotriva proprietarilor de automobile în cauză”, a declarat el agenției, care a fost înființată de către radiodifuzorul de stat al Iranului pentru a pregăti tineri jurnaliști.


Deținerea câinilor ca animale de companie și plimbatul lor în public au fost contencioase încă de la Revoluția Islamică din Iran din 1979, iar proprietarilor le-au fost confiscați uneori câinii.

Marea Britanie interzice vânzarea câinilor și a pisicilor în pet shop-uri

Câinii sunt văzuți ca fiind “necurați” de către autoritățile islamice iraniene, care privesc, de asemenea, proprietatea câinilor ca simbol al politicii pro-occidentale a monarhiei abolite.

Ministerul Culturii și Orientării Islamice a interzis mass-media de a publica în 2010 reclame pentru animale de companie sau produse pentru animale de companie, iar în urmă cu cinci ani a existat o inițiativă legislativă în Parlament pentru a amenda și biciui persoanele care plimbă câni.

Comentarii

comentarii