Telegraful de Prahova: Cotizatie pentru energiile regenerabile

in Energie 25 February 2009 84 Views

 

Ieri a avut loc, in Palatul Administrativ, o intrunire a institutiilor colaboratoare in cadrul Agentiei pentru Energii Regenerabile Ploiesti – Prahova. La invitatia Consiliului Judetean si a Primariei Ploiesti, operatorii de utilitati si diverse firme preocupate de valorificarea acestor surse de energie au discutat despre proiectele de modernizare si au desemnat persoanele care sa le reprezinte in conducerea Agentiei. Reprezentantii administratiei locale au anuntat ca societatile partenere la aceste proiecte vor fi nevoite sa cotizeze cu anumite sume.

“N-am facut o departajare a cotizatiei. Consiliul Judetean va intra cu 90.000 de euro anual. Pentru restul sunt cotizatii modice, dar Uniunea Europeana le cere. Oricum, acoperim noi, autoritatile, cea mai mare parte a cheltuielilor. Prin aceasta agentie, vrem sa sprijinim orice proiect care valorifica energii regenerabile, astfel incat sa scurtam drumul pentru obtinerea finantarilor europene si sa punem la indemana populatiei informatiile necesare. La orice proiect la care utilizam dispozitive pentru valorificarea energiei regenerabile, UE acorda un grant suplimentar care poate ajunge pana la 500.000 de euro“, a explicat Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, adaugand ca lista pentru inscrierea celor 14 membri care vor face parte din consiliul director al Agentiei este deschisa pana vineri.

La discutiile purtate ieri au participat reprezentanti de la Agentia pentru Protectia Mediului, Electrica, Dalkia, Universitatea Petrol-Gaze, Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti, Luxten, Uniunea Asociatiilor de Proprietari, Distrigaz si de la cateva firme din Prahova.
 

Comentarii

comentarii