TeraPlast investeşte 1,9 milioane de euro pentru solutii de eficienţă energetică

in Business, Energie 19 December 2018 224 Views

Companiile E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România. Nu mai puțin de 11,45% din cerințele de energie ale TeraPlast urmează să fie asigurate din energia fotovoltaică.

Obiectivul principal al Centralei Electrice Fotovoltaicea va fi producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală.

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600.000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de patru milioane de euro.

“Preocuparea noastră față de mediu este una reală, care se traduce în acțiuni și în investiții de milioane de euro. După ce anul trecut TeraPlast a investit în secția de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală și coincide cu dorința noastră de a crește sănătos și responsabil”, spune directorul general al TeraPlast, Alexandru Stânean.

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale atât local, cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperișurile de pe piață au o putere nominală de maxim 1,936 kilowați (kWp).

Cu o tradiție de peste 120 de ani, grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse al grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.

E.ON Energie România, membră a grupului german E.ON, este specializată în furnizarea gazelor naturale, a electricităţii şi a soluţiilor energetice în 20 de judeţe din partea de Nord a ţării, din Transilvania, Moldova şi Banat. Portofoliul de circa trei milioane de clienţi identifică E.ON Energie România ca unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de gaze naturale şi energie electrică din România.

Comentarii

comentarii