Termenul pentru Prima Impadurire prelungit pana la 17 noiembrie 2017

in Biodiversitate 3 November 2017 210 Views

Termenul limit─â pentru depunerea cererilor pentru accesarea schemei de stat ÔÇ×Sprijin pentru prima impadurire┬á╚Öi crearea de suprafe╚Ťe ├«mp─âduriteÔÇŁ┬ás-a prelungit p├ón─â la data de 17 noiembrie 2017, anun╚Ť─â Ministerul Apelor ╚Öi P─âdurilor.┬á

împădurire

Po╚Ťi accesa p├ón─â la 7 milioane de euro pentru a ├«nfiin╚Ťa o p─âdure ╚Öi a o ├«ngriji ├«n urm─âtorii 12 ani

Este adev─ârat c─â plantarea unei p─âduri aduce beneficii financiare dup─â zeci de ani, ├«ns─â cred c─â rom├ónii trebuie s─â ├«nve╚Ťe s─â fac─â ╚Öi investi╚Ťii pe termen lung. […]┬á├Ämp─âdurirea terenurilor degradate are rolul de a proteja culturile fermierilor ╚Öi comunit─â╚Ťile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extremeÔÇŁ spune Adriana-Doina Pan─â, Ministrul Apelor ╚Öi P─âdurilor

Potrivit Ghidului Solicitantului de pe site-ul┬áAgen┼úiei de Pl─â┼úi ┼či Interven┼úie pentru Agricultur─â┬á(APIA), beneficiarii schemei pot fi proprietari publici ╚Öi priva╚Ťi, de╚Ťin─âtori de teren agricol ╚Öi neagricol. Pot primi sprijin financiar ora╚Öele, comunele, municipiile, societ─â╚Ťile comerciale, asocia╚Ťiile ╚Öi funda╚Ťiile.

Terenurile care fac obiectul unui litigiu sau cele care au fost desemnate ca deservind un interes public major nu sunt eligibile.

P├ón─â la 7 milioane de euro pentru a ├«nfiin╚Ťa o p─âdure

Finan╚Ťarea se acord─â pe o perioad─â de 12 ani pentru ├«nfiin╚Ťarea unei planta╚Ťii forestiere. Fondurile acoper─â ╚Öi costurile de elaborare a proiectului tehnic de ├«mp─âdurire, ├«ntre╚Ťinerea ╚Öi ├«ngrijirea planta╚Ťiei ╚Öi compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a ├«mp─âduririi.

Alocarea financiar─â total─â este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maxim─â a sprijinului public per proiect este de 7 milioane de euro.

Schema este implementat─â┬á├«n cadrul Planului National de Dezvoltare Rural─â (PNDR) 2014ÔÇô2020 de c─âtre Ministerul Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale (MADR) prin Direc┼úia┬áDGDR-AMPNDR, Agen┼úia pentru Finan┼úarea Investi┼úiilor Rurale (AFIR) ┼či Agen┼úia de Pl─â┼úi ┼či Interven┼úie pentru Agricultur─â┬á(APIA).

 

Peste 5.500 de hectare împădurite primăvara aceasta

Ministrul Apelor ╚Öi P─âdurilor: ÔÇ×Rom├ónia trebuie s─â fie preg─âtit─â s─â abordeze impactul semnificativ al schimb─ârilor climatice pe care deja le experimenteaz─âÔÇŁ

Comentarii

comentarii