Termenele din programul Casa Verde Fotovoltaice se suspend─â

in Business, Energie 8 April 2020 133 Views

Pe perioada st─ârii de urgen┼ú─â se supend─â toate termenele din proiectele finan╚Ťate de Administra╚Ťia Fondului de Mediu, a┼čadar ┼či pentru programul de subven╚Ťionare a instala╚Ťiilor fotovoltaice – Casa Verde Fotovoltaice, potrivit unui ordin al ministrului Mediului, publicat mar┼úi ├«n Monitorul Oficial.

Termenele vor intra ├«n vigoare dup─â 30 de zile de la ridicarea st─ârii de urgen╚Ť─â, dup─â cum scrie ├«n Ordin. Programul se poate derula ╚Öi ├«n continuare, dar comunicarea ╚Öi transmiterea documentelor se fac f─âr─â contact fizic, ci prin e-mail sau curier.

Iat─â prevederile relevante din Ordinul ministrului mediului cu nr. 934:

Articolul VI (1) Pe perioada situa╚Ťiei de urgen╚Ť─â declarate prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea st─ârii de urgen╚Ť─â pe teritoriul Rom├óniei, toate termenele prev─âzute ├«n programele/proiectele finan╚Ťate din Fondul pentru mediu aflate ├«n derulare sau ├«n cadrul contractelor de finan╚Ťare nerambursabil─â ├«ncheiate sau viitoare, aferente respectivelor programe/proiecte, inclusiv cele pentru care au fost emise documente la data prezentului ordin, cu excep╚Ťia perioadelor de desf─â╚Öurare a sesiunilor de finan╚Ťare, se suspend─â. (ÔÇŽ)

(3) Termenele prev─âzute la alin. (1) ├«ncep s─â curg─â ├«n 30 de zile de la data ├«ncet─ârii situa╚Ťiei de urgen╚Ť─â pe teritoriul Rom├óniei.

4) Administra╚Ťia Fondului pentru Mediu ╚Öi solicitan╚Ťii ╚Öi/sau beneficiarii programelor/proiectelor finan╚Ťate din Fondul pentru mediu aflate ├«n derulare la data prezentului ordin pot continua activit─â╚Ťile necesare desf─â╚Öur─ârii programelor/proiectelor. ├Än acest caz, transmiterea documentelor/informa╚Ťiilor ├«n cadrul programelor/proiectelor se realizeaz─â exclusiv prin intermediul po╚Ötei electronice/po╚Ötei ╚Öi/sau serviciilor de curierat, cu respectarea condi╚Ťiilor impuse de ghidurile de finan╚Ťare specifice referitoare la forma ╚Öi con╚Ťinutul documentelor.

(5) Procedura cuprinz├ónd modul de transmitere a documentelor potrivit alin. (4), adresele de e-mail prin intermediul c─ârora se realizeaz─â comunicarea informa╚Ťiilor necesare, precum ╚Öi alte instruc╚Ťiuni de aplicare a prevederilor alin. (4) se elaboreaz─â ╚Öi se aprob─â la nivelul Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu ╚Öi se aduce la cuno╚Ötin╚Ťa persoanelor interesate prin publicarea pe site-ul institu╚ŤieiÔÇŁ.

 

Comentarii

comentarii