Tesla va construi ├«n Europa o ÔÇŁgigafabric─âÔÇŁ pentru ma╚Öini ╚Öi baterii electrice

in Business, Transport 3 August 2018 18 Views

Tesla este ├«n negocieri cu autorit─â┼úile din Germania ┼či Olanda pentru a construi prima sa fabric─â important─â din Europa, potrivit unor informa╚Ťii ap─ârute ├«n publica┼úia Wall Street Journal (WSJ), cit├ónd oficiali implica┼úi ├«n discu┼úii, transmite Reuters.

Produc─âtorul american de vehicule electrice a avut discu┼úii preliminare cu autorit─â┼úile din dou─â landuri germane care vor s─â g─âzduiasc─â o fabric─â numit─â ‘Gigafactory’ – unde vor fi produse ma┼čini ┼či baterii. Discu╚Ťiile se afl─â ├«nc─â ├«n faza preliminar─â. Reprezentan┼úii Tesla nu au fost disponibili pentru comentarii.

În iunie, directorul general al Tesla, Elon Musk, spunea că preferă Germania ca locaţie pentru prima sa gigafabrică europeană.

ÔÇŁCred c─â undeva la grani╚Ťa Germaniei cu Fran╚Ťa ar fi cel mai bine, l├óng─â BeneluxÔÇŁ, a spus Musk ├«ntr-un tweet.

Tesla de╚Ťine deja o divizie ├«n Pruem, Germania, care se afl─â la aproximativ 30 de kilometri de Belgia ╚Öi la 100 de kilometri de grani╚Ťa cu Fran╚Ťa.

Luna aceasta, Tesla a semnat un acord cu autorităţile chineze pentru construirea unei fabrici la Shanghai, prima unitate a producătorului auto situată în afara SUA.

Tesla inten┼úioneaz─â s─â produc─â 500.000 de vehicule ├«n primii cinci ani de la inaugurarea uzinei, eveniment care ar urma s─â aib─â loc ‘├«n viitorul apropiat’. Construirea fabricii din China nu va avea niciun impact asupra opera┼úiunilor de produc┼úie din SUA, a precizat Tesla.

Compania a raportat pierderi trimestriale record de aproape 710 milioane de dolari în primul trimestru din 2018, mai mult decât dublu faţă de perioada similară din 2017, sporind temerile privind viabilitatea sa financiară.

De╚Öi Musk a declarat c─â Tesla va avea rezultate financiare pozitive ├«n acest an, anali╚Ötii au prezis c─â produc─âtorul auto va atrage capital pentru a finan╚Ťa o lung─â list─â de proiecte, inclusiv lansarea unui camion electric ╚Öi a unui camion.

Luna trecut─â, Elon Musk a anun┼úat c─â va concedia 9% din angaja┼úii Tesla, pe fondul sporirii presiunilor din partea investitorilor pentru a deveni profitabil─â ┼či a-┼či reduce costurile.

Este cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla ┼či vine ├«ntr-un moment ├«n care compania ├«ncearc─â s─â-┼či ├«ndeplineasc─â ┼úintele de produc┼úie pentru sedanul Model 3. Anul trecut, Tesla avea 37.543 de angaja┼úi, de peste 12 ori mai mul┼úi dec├ót ├«n urm─â cu cinci ani.

├Än mai, Musk i-a informat pe angaja┼úi c─â firma va trece printr-un proces de reorganizare pentru a rezolva problemele legate de produc┼úie, dup─â plecarea unor speciali┼čti importan┼úi, ┼či recentele accidente ├«n care au fost implicate automobilele sale electrice.

Succesul Model 3, care ar urma s─â aib─â o autonomie de p├ón─â la 220 de mile (350 de kilometri) la o singur─â ├«nc─ârcare ┼či un pre┼ú de pornire de 35.000 de dolari, mai pu┼úin de jum─âtate fa┼ú─â de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla s─â devin─â ├«n sf├ór┼čit o companie profitabil─â. ├Äns─â, ├«nt├órzierile de produc┼úie au ├«ncetinit num─ârul de automobile livrate clien┼úilor, ceea ce ├«nseamn─â c─â v├ónz─ârile Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Comentarii

comentarii