Au fost făcute primele teste cu un tren la Aeroportul Otopeni

Duminică dimineață au fost realizate primele teste, cu un tren, pe calea ferată care ajunge la Aeroportul Otopeni. Trenul a fost al unei companii private, și nu al CFR Călători.

Foto: clubferoviar.ro

La ora 10:30, trenul diesel al firmei private Transferoviar Călători din Cluj Napoca a ajuns în stația Aeroport Henri Coandă și a făcut mai multe curse către fosta haltă Odăile și înapoi.

„Au răspuns mai prompt la solicitarea noastră decât cei de la CFR Călători”, a declarat pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului de la Otopeni al Arcada Company, firma gălățeană care construiește noua legătură feroviară.

Proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București” prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podețe, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație de cale ferată, cu linie dublă, la Terminalul T1. Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei, potrivit sursei citate.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și-a asumat responsabilitatea continuării lucrărilor la conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni, în ciuda procesului în care proprietara unei case contestă Hotărârea de Guvern privind exproprierile în zonă.

Inginerul a explicat, la sfârșitul lunii august, de ce este importantă și introducerea unor trenuri de test, chiar dacă ele urmau să circule fără semnalizare și automatizare: „Balastăm, burăm, dar va trebui să treacă un anumit tonaj peste calea ferată pentru a putea realiza sudura liniei”.

Cât despre condiții normale de trafic, ele vor putea fi asigurate spre sfârșitul anului.

„Sunt toate condițiile ca începând cu noul Mers al Trenurilor (la jumătatea lunii decembrie – n.red.), poate chiar mai devreme, să fie introduse în circulație garniturile pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă”, a mai declarat Liviu Trenchea.

Citește și: 

Belgia oferă 10 călătorii gratuite cu trenul fiecărui cetățean

Asociaţiile de transport europene cer guvernelor să includă trenul în planurile de relansare post – COVID

spot_img

Ultimele știri