Tetra Pak începe producţia de paie de hârtie pentru băuturi

in Business, Companii, Politici verzi 22 July 2019 242 Views

Tetra Pak a început testele pentru a introduce în Europa paiele din hârtie pentru băuturi. Compania şi-a anunţat totodată intenţia de a-și face publice inovaţiile în domeniul dezvoltării paielor din hârtie pentru a sprijini colaborarea în industrie privind alternativele la paiele din plastic de unică folosinţă pentru băuturile la cutie.

Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care oferă astfel de paie pentru băuturi la cutie în Europa.

„Suntem încântaţi că am dezvoltat un pai din hârtie complet funcţional, care îndeplineşte standardele de siguranţă alimentară la nivel internaţional. Este un pas important în viziunea noastră de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetală, contribuind astfel la economia circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon”, spune președintele și CEO-ul companiei, Adolfo Orive.

El a adăugat că a decis să nu depună cereri de înregistrare pentru protejarea prin brevet a îmbunătăţirilor tehnice pe care Tetra Pak le-a adus echipamentelor şi materialelor, ci dimpotrivă, să facă publice inovaţiile realizate.

“Pentru ca industria să îşi atingă obiectivul comun de trecere la o economie circulară cu emisii reduse de dioxid de carbon, întreaga bază de aprovizionare cu paie din hârtie trebuie să se extindă şi să crească rapid. Invităm toţi furnizorii şi clienţii să profite de cunoştinţele noastre şi să îşi unească forţele cu noi pentru a accelera producţia cât mai mult posibil”, a explicat Orive.

Realizat din hârtie certificată FSC şi reciclabil împreună cu restul ambalajului, noul pai de hârtie va fi disponibil iniţial pentru două ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite de regulă pentru produse lactate şi băuturi pentru copii: Tetra Brik Aseptic 200 Base şi Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

Testele pentru paiele din hârtie vor începe cu volume limitate, compania urmând să îşi mărească între timp capacitatea de producţie a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia.

Compania a anunţat şi că evaluează progresele tehnice şi colaborează cu o serie de lideri în tehnologie pentru a explora opţiunile oferite de materiale biodegradabile, cum ar fi polihidroxialcanoaţii (PHA), un polimer derivat din materiale pe bază de plante, care este şi biodegradabil.

Printre proiectele sustenabile de dezvoltare a ambalajelor pentru băuturi, aflate în derulare la Tetra Pak, se numără capacele nedetașabile şi sistemele integrate pentru băuturi. Compania a mobilizat echipe de dezvoltare şi din cadrul lanţului de aprovizionare, alocând resurse suplimentare pentru promovarea acestor planuri prioritare.

Tetra Pak este lider mondial în soluții de procesare și ambalare al produselor alimentare. Compania are peste 25.000 de angajaţi la nivel global și clienți din 160 de state.

Comentarii

comentarii