The North Face a lansat o colecție de haine recondiționate și tricouri din deșeuri de plastic

The North Face va recondiționa articole de îmbrăcăminte defecte sau returnate de clienți și le va vinde la preț redus în cadrul colecției The North Face Renewed. Compania va lansa și o colecție de tricouri fabricate din sticle de plastic, în colaborare cu National Geographic.

Realizat în colaborare cu The Renewal Project, proiectul The North Face Renewed va oferi diverse articole de îmbrăcăminte outdoor recondiționate. Inițiativa face parte din eforturile companiei de a face tranziția de la un model de business linear la unul circular, în care oamenii împart, revând, repară și reciclează hainele pentru a evita risipa și a menține valoarea produsului.

Conform The North Face, 85% dintre materialele textile produse ajung la groapa de gunoi anual în SUA. Acestea ajung în oceane, sunt consumate de animale sau rămân pe uscat, unde poluează mediul, majoritatea nefiind biodegradabile.

Pentru a evita risipa, compania va recondițona jachete, tricouri, pantaloni și alte articole de îmbrăcăminte și le va vinde la prețuri accesibile, începând cu $26 și până la $100. Hainele vor fi disponibile pe website-ul North Face Renewed până în septembrie, când se va încheia faza-pilot. Dacă hainele vor avea succes, The North Face plănuiește să continue proiectul și să vândă colecția în magazinele sale fizice.

carturesti.ro

O altă inițiativă The North Face dedicată combaterii risipei este o colecție de tricouri în ediție limitată fabricate din sticle de plastic colectate din parcuri naționale din SUA, cum ar fi Yosemite și Great Smoky Mountains, în colaborare cu National Geographic. Peste 70.000 kg de sticle din plastic au fost transformate în tricouri care au inscripția „This T-shirt was trash.” (Acest tricou a fost gunoi).

În 2014, compania a lansat programul Clothes The Loop, care permite consumatorilor să doneze articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte nedorite pentru a fi reciclate. Hainele primite la magazinele The North Face sunt duse la un centru de reciclat și sortate în funcție de peste 400 categorii. Hainele sunt apoi recondiționate sau reciclate în materiale brute care vor fi folosite pentru produse ca insulație, umplutură pentru jucării, mochetă și fibre pentru articole noi de îmbrăcăminte.

spot_img

Ultimele știri