The North Face a lansat o colec╚Ťie de haine recondi╚Ťionate ╚Öi tricouri din de╚Öeuri de plastic

in EcoLIFESTYLE 15 June 2018 17 Views

The North Face va recondi╚Ťiona articole de ├«mbr─âc─âminte defecte sau returnate de clien╚Ťi ╚Öi le va vinde la pre╚Ť redus ├«n cadrul colec╚Ťiei The North Face Renewed. Compania va lansa ╚Öi o colec╚Ťie de tricouri fabricate din sticle de plastic, ├«n colaborare cu National Geographic.

Realizat ├«n colaborare cu The Renewal Project, proiectul The North Face Renewed va oferi diverse articole de ├«mbr─âc─âminte outdoor recondi╚Ťionate. Ini╚Ťiativa face parte din eforturile companiei de a face tranzi╚Ťia de la un model de business linear la unul circular, ├«n care oamenii ├«mpart, rev├ónd, repar─â ╚Öi recicleaz─â hainele pentru a evita risipa ╚Öi a men╚Ťine valoarea produsului.

Conform The North Face, 85% dintre materialele textile produse ajung la groapa de gunoi anual în SUA. Acestea ajung în oceane, sunt consumate de animale sau rămân pe uscat, unde poluează mediul, majoritatea nefiind biodegradabile.

Pentru a evita risipa, compania va recondi╚Ťona jachete, tricouri, pantaloni ╚Öi alte articole de ├«mbr─âc─âminte ╚Öi le va vinde la pre╚Ťuri accesibile, ├«ncep├ónd cu $26 ╚Öi p├ón─â la $100. Hainele vor fi disponibile pe website-ul North Face Renewed p├ón─â ├«n septembrie, c├ónd se va ├«ncheia faza-pilot. Dac─â hainele vor avea succes, The North Face pl─ânuie╚Öte s─â continue proiectul ╚Öi s─â v├ónd─â colec╚Ťia ├«n magazinele sale fizice.

carturesti.ro

O alt─â ini╚Ťiativ─â The North Face dedicat─â combaterii risipei este o colec╚Ťie de tricouri ├«n edi╚Ťie limitat─â fabricate din sticle de plastic colectate din parcuri na╚Ťionale din SUA, cum ar fi Yosemite ╚Öi Great Smoky Mountains, ├«n colaborare cu National Geographic. Peste 70.000 kg de sticle din plastic au fost transformate ├«n tricouri care au inscrip╚Ťia ÔÇ×This T-shirt was trash.ÔÇŁ (Acest tricou a fost gunoi).

├Än 2014, compania a lansat programul Clothes The Loop, care permite consumatorilor s─â doneze articolele de ├«mbr─âc─âminte ╚Öi ├«nc─âl╚Ť─âminte nedorite pentru a fi reciclate. Hainele primite la magazinele The North Face sunt duse la un centru de reciclat ╚Öi sortate ├«n func╚Ťie de peste 400 categorii. Hainele sunt apoi recondi╚Ťionate sau reciclate ├«n materiale brute care vor fi folosite pentru produse ca insula╚Ťie, umplutur─â pentru juc─ârii, mochet─â ╚Öi fibre pentru articole noi de ├«mbr─âc─âminte.

Comentarii

comentarii