Therme București, prima construcție din România distinsă cu cea mai înaltă certificare pentru facilități sustenabile

in Business 15 March 2019 131 Views

Centru wellness Therme București a obținut certificarea LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design), cea mai importantă recunoaștere acordată unei companii pentru strategii și practici avansate de construcție ecologică. Astfel, complexul a devenit prima construcție nouă din România distinsă cu cea mai înaltă treaptă de certificare acordată unei facilități sustenabile.

Therme București

Therme București este cel mai mare complex termal din Europa, construit greenfield și amplasat pe un teren de 25 de hectare, cu o suprafață totală construită de 37.000 de metri pătrați.

Dispune de cea mai mare plajă urbană din Europa, cu peste 30.000 de metri pătrați de nisip, și funcționează exclusiv pe bază de apă termală, adusă la suprafață de la o adâncime de peste 3.000 de metri.

Datorită unei tehnici revoluționare de forare, apa își păstrează toate calitățile fizice și chimice până la suprafață, fiind folosită atât ca resursă de energie pentru întreaga facilitate, cât și în scopuri terapeutice pentru vizitatori. Sistemul de filtrare de înaltă performanță asigură tratamentul cu ozon al apei din piscine și realizează recircularea acesteia la fiecare 4 ore.

lazy-bag.ro/

Facilitatea deține recordul în amenajarea spațiilor verzi, având cea mai mare grădină botanică de interior din România, de 250.000 metri pătrați. Peste 800.000 de plante sunt adaptate zonei, utilizând pentru irigare apa de ploaie, în timp ce lumina naturală este asigurată pe întreaga durată a anului cu ajutorul spațiilor vitrate dispuse pe cele trei fațade ale clădirii.

Centrul  dispune de un sistem special de climatizare prin transfer termic al apei termale, ceea ce îi asigură autonomia energetică 329 din 365 de zile pe an.

Întregul complex este dotat cu multiple sisteme de instalații de încălzire, ventilare și climatizare care au ca principală caracteristică conservarea și reutilizarea resurselor disponibile de aer, apă, energie.

Therme București

În prezent, din cele aproximativ 70.000 de proiecte certificate LEED la nivel mondial, doar 1.230 au obținut calificativul LEED Platinum for New Construction, dintre care 100 sunt în Europa.

Therme Bucureşti a primit un număr maxim de credite în urma evaluării energy modelling efectuată de Ensight Solutions. Certificarea LEED Platinum a fost obținută pentru implementarea de strategii și soluții practice și măsurabile care vizează obținerea unor performanțe ridicate în următoarele categorii: eficiența apei, consumul de energie și atmosferă, materiale și resurse și calitatea mediului înconjurător.

Comentarii

comentarii