VIDEO Toaleta off-grid funcționează fără apă, canalizare sau curent electric

in Poluare 25 April 2018 368 Views

Organizația change: WATER Labs lucrează la un model de toaletă off-grid care nu necesită apă, canalizare sau curent electric. Toaleta ar putea fi o soluție la problema accesului la sanitație, care afectează 2.4 miliarde de oameni din întreaga lume.  

Organizația, fondată de Diana Yousef, caută soluții sustenabile care să ofere apă și sanitație populațiilor vulnerabile din lume. Comunitățile indigene, refugiații și oamenii care trăiesc în pragul sărăciei nu au multe opțiuni când vine vorba de sanitație.

Toaleta concepută de change: WATER Labs evaporează 95% din apa uzată cu ajutorul unei membrane din polimer. Membrana funcționează ca un burete, absorbind și accelerând evaporarea conținutului lichid, fără să fie nevoie de electricitate sau de căldură. Vaporii eliberați se reîntorc în natură ca apă curată, iar conținutul solid rămâne izolat în interiorul membranei. Change:WATER Labs promovează ciclul de utilizare și re-utilizare într-un mod mai eficient, sustenabil și cu emisii de carbon reduse.

Toaleta nu are nevoie de instalație sau de apă, este compactă, ieftină și prietenoasă cu mediul. Nu are nevoie de curățare decât o dată sau de două ori pe lună.

Cu peste zece ani de experiență în folosirea tehnologiei pentru un impact social pozitiv în întreaga lume, Diana Yousef a înțeles legăturile între drepturile femeilor și lipsa accesului la sanitație și a vrut să facă o schimbare.

„Voiam să am o afacere care se aliniază valorilor mele și folosirii tehnologiei pentru un impact social pozitiv; de asemenea, voiam să fiu un model pentru fiicele mele, arătându-le că îți poți crea propriul viitor. Change: WATER Labs îmi permite să contribui la soluționarea problemei sustenabilității apei și la împuternicirea fetelor.”

Yousef a fost nominalizată la Cartier Women’s Intitiative Awards pentru proiect.

Conform Dianei Yousef, 80% dintre bolile lumii sunt asociate cu condiții sanitare necorespunzătoare. Fetele și femeile sunt cele mai vulnerabile, confruntându-se cu rate ridicate de violență atunci când nu au acces la sanitație sigură.

bestkids.ro

Yousef muncește la un prototip care ar putea fi pus în funcțiune pe teren în decursul acestui an. Change: WATER Labs are parteneriate pilot în SUA, America Centrală, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii