EasyJet: toate zborurile noastre sunt neutre din punct de vedere al carbonului

in Business 3 December 2019 68 Views

Tot dioxidul de carbon produs de zborurile EasyJet este compensat ├«ncep├ónd cu 19 noiembrie, potrivit operatorului aerian, care sus╚Ťine c─â este prima companie aerian─â important─â din lume care opereaz─â 100% din zborul s─âu la emisii nete de carbon zero.

Compania aeriană low cost din Marea Britanie are în plan să investească 25 de milioane de lire sterline pe an în sistemele forestiere, în încercarea de a scoate cât mai mult carbon din mediul înconjurător.

├Än prezent, zborurile sale emit 3,2 kg de CO2 pentru fiecare kilogram de combustibil de avia╚Ťie folosit pentru alimentarea acestora. Aproximativ 85% din emisiile totale de carbon ale companiei sunt rezultatul arderii kerosenului ├«n timpul zborurilor.

EasyJet începuse deja să-și scadă emisiile, reducându-le de la 78 g CO2 pe pasager anul trecut la 77 g anul acesta. Între timp, a redus emisiile pe cap cu o treime din anul 2000.

Primul zbor inclus ├«n noua schem─â de compensare a carbonului a decolat pe 19 noiembrie pe ruta Berlin – Viena.

EasyJet a încheiat un parteneriat cu First Climate și EcoAct la o serie de proiecte de compensare a carbonului, inclusiv conservarea pădurilor în America de Sud și Africa, înlocuirea cărbunelui pentru surse de energie regenerabile în India și restabilirea forajelor din Africa de Est pentru a permite oamenilor să aibă acces la apă curată fără fierberea acesteia.

Cu toate acestea, EasyJet a acceptat c─â viitorul pe termen lung al industriei avia╚Ťiei se bazeaz─â pe g─âsirea unor c─âi de zbor mai prietenoase cu mediu.

Anun┼úul a venit ├«n timp ce operatorul de zbor a anun╚Ťat un parteneriat cu produc─âtorul de aeronave Airbus pentru a cerceta oportunit─â╚Ťile de a produce un avion hibrid. Compania aerian─â a devenit, de asemenea, un sus╚Ťin─âtor al companiei Wright Electric, o companie american─â care ├«ncearc─â s─â dezvolte un avion electric.

ÔÇ×Recunoa╚Ötem c─â m─âsura compens─ârii este doar una provizorie p├ón─â c├ónd alte tehnologii devin disponibile pentru a reduce radical emisiile de carbon ale zborului, dar dorim s─â lu─âm m─âsuri asupra carbonului acum. Oamenii au de ales ├«n modul ├«n care c─âl─âtoresc, iar oamenii se g├óndesc acum la poten╚Ťialul impact al carbonului al diferitelor tipuri de transport. Dar multe persoane ├«nc─â vor s─â zboare ╚Öi dac─â oamenii aleg s─â zboare, vrem s─â fim una dintre cele mai bune alegeri pe care le pot faceÔÇŁ, a declarat Johan Lundgren.

Compania aerian─â, care opereaz─â ├«n principal ├«n Europa ├«n 30 de ╚Ť─âri, a anun╚Ťat, de asemenea, lansarea unei noi divizii de pachete de vacan╚Ťe, ├«n scopul de a completa golul l─âsat de falimentul operatorului Thomas Cook.

Comentarii

comentarii