Peste 75 de tone de deșeuri de echipamente electrice colectate de elevi

in EcoLIFESTYLE, Poluare 14 July 201788 Views

Peste 11.000 de elevi, din 1060 de unități de învățământ, au reușit să stabilească un nou record pentru cea de-a șasea ediție a campaniei Baterel și Lumea Non-E, desfășurată în perioada septembrie 2016 – iunie 2017. Aceștia au colectat peste 75 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și 8,5 tone deșeuri de baterii și acumulatori (DBA).

Peste 75 de tone de deșeuri de echipamente electrice colectate de elevi

Elevii au fost recompensați de Asociația Environ cu peste 30.000 de produse constând în rechizite și alte materiale școlare care au putut fi comandate folosind platforma online www.magazinbaterel.ro.  Școlile care au obținut cele mai bune rezultate din punct de vedere al cantităților de deșeuri colectate vor fi dotate cu premii în valoare totală de 4.600 euro, iar creativitatea și originalitatea tinerilor care s-au întrecut în proiecte, eseuri, poezii și filmulețe și care s-au implicat în promovarea campaniei în comunitate, va fi răsplătită prin organizarea unor tabere tematice care vor avea loc la finalul lunii în august în zona Bran.

Odată cu lansarea acestui program, ne-am asumat angajamentul de a investi în educația ecologică a tinerelor generații, și după șapte ani ne continuăm misiunea cu onoare, încercând să creștem permanent standardele, să îi surprindem pe cei care ne-au acordat încrederea lor prin inovație și să fim mereu cei mai buni ”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Baterel și Lumea Non-E este cea mai complexă  campanie de educație ecologică din România, fiind singurul program care îmbină perfect componenta didactică cu cea aplicată, dar și latura digitală, participanții beneficiind de materiale personalizate pentru promovarea principiilor colectării selective și reciclării deșeurilor, dar și recipiente speciale pentru colectarea bateriilor uzate și a electronicelor vechi.

Mai mult decât atât, elevii au la dispoziție o platformă unică în România, www.magazinbaterel.ro, unde toți cei care colectează baterii sau acumulatorii uzați, precum și deșeuri electrice și electronice, își pot fructifica efortul prin achiziționarea de rechizite, accesorii și jocuri dintr-o gamă diversă, pentru suporterii adevărați existând și o colecție de produse personalizate cu mascota campaniei. Astfel, deșeul predat de elev în campanie devine o monedă de schimb utilizată în magazinul online pentru produsele atât de necesare școlarilor.

În topul clasamentului de anul acesta, la categoria cele mai mari cantități de deșeuri colectate, se află Școala Gimnazială Neagra Sarului din Suceava (3.944 kg DEEE), Școala Gimnazială nr. 22 din Galați (3.608 kg DEEE), Colegiul Tehnic Transilvania din Baia Mare (2.630kg DEEE), Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare (365 kg DBA), Școala Gimnazială nr. 113 din București (296 kg DBA) și Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea (280 kg DBA) Lista detaliată a câștigătorilor, precum și premiile oferite, este disponibilă pe www.magazinbaterel.ro.

Pentru ediția 2017-2018 care se va lansa la începutul lunii septembrie, organizatorii vor pregăti noi surprize menite să promoveze predarea educației ecologice în școli și să încurajeze și mai mult elevii și dascălii să se implice în proiect.

Campania Baterel și Lumea Non-E este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată încă din 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Ministerului Mediului și al Gărzii Naționale de Mediu.

Comentarii

comentarii