Care sunt orașele cu cele mai bune și cele mai proaste standarde de viață

in EcoLIFESTYLE, Slider homepage 7 September 2016 507 Views

La nivel global, calitatea vieții a scăzut cu 0.9% în ultimii 5 ani, ajungând la 74.8%. Un sfert din această scădere a fost cauzată de conflictele și actele de terorism din ultimul an. Aprecierile aparțin analiștilor de la The Economist, care au realizat două topuri: unul prezintă orașele în care merită să trăiești, iar celălalt – orașele cu cel mai nefavorabil mediu de viață.

standarde de viață

Conform studiului The Economist, în ultimii 5 ani, 96 din cele 140 de orașe analizate au înregistrat modificări ale standardului de viață. În 71 dintre acestea, calitatea vieții a scăzut, iar în 19 scăderea a avut loc în ultimele 6 luni. Potrivit experților, evoluția a fost cauzată în principal de conflictele recente.

Orașele cu cele mai prielnice standarde de viață

Melbourne (Australia) a fost considerat, din nou, orașul cu cel mai favorabil mediu de viață. Este urmat de Viena (Austria), Vancouver, Toronto și Calgary (Canada). Topul este completat de Adelaide și Perth (Australia), Auckland (Noua Zeelandă), Helsinki (Finlanda) și Hamburg (Germania).

standarde de viață


Topul orașelor cu cele mai bune standarde de viață

Orașele cu cele mai puțin prielnice standarde de viață

Damasc (Siria) și Kiev (Ucraina) au înregistrat cele mai mari scăderi ale standardelor de viață. Kiev ocupă locul al zecelea, iar Damasc se situează pe primul loc în topul celor mai neprielnice orașe.

The Guardian aprecia că Ucraina este cea mai coruptă țară din Europa. Statul este încă afectat de radiațiile dezastrului de la Cernobîl și are cea mai mare rată de mortalitate în rândurile bolnavilor de cancer la nivel european. Cât despre Kiev, a înregistrat în 2015 cea mai mare scădere a standardului de viață, din cauza conflictului cu Rusia.

Conflictele armate sunt și cauza scorului obținut de Damasc. Instabilitatea politică a afectat însă și alte sectoare, scăzând drastic standardul de viață și plasând Damascul în coada clasamentului.

Între cele două orașe, regăsim în topul negativ orașe precum: Douala (Camerun), Harare (Zimbabwe), Karachi (Pakistan), Alger (Algeria), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Dhaka (Bangladesh), Lagos (Nigeria) și Tripoli (Libia).

standarde de viață

Topul orașelor cu cele mai proaste standarde de viață

În țările cu cele mai mici scoruri, pe lângă conflicte, poluarea a avut un rol decisiv în evaluare.

standarde de viață

Port nigerian, Foto – Maritime Matters

standarde de viață

Port Moresby, Foto – DevPolicy

standarde de viață

Dhaka, Foto – Allison Joyce

Comentarii

comentarii